Duálformátumú LaCie DVD-író újdonság

Tóth Kristóf, 2003. július 16. 07:30
A különböző adattároló megoldások fejlesztésével és gyártásával foglalkozó LaCie Group bejelentette legújabb DVD-író berendezését, mely a személyi számítógépekkel, illetve az Apple Computer-féle Mac rendszerekkel egyaránt kompatibilis.
A duálformátumú, tehát a DVD-R/DVD-RW és DVD+R/DVD+RW szabványú lemezek írásával egyaránt könnyedén elboldoguló meghajtó két különböző változatban készül: az egyik verzió USB 2.0 és FireWire interfész révén egyaránt csatlakoztatható a számítógépekhez, a másik változat pedig csak a FireWire technológiával kompatibilis.

"Legfrissebb termékünket lényegében bárki abszolút kockázatmentesen megvásárolhatja, ugyanis jelen pillanatban talán ez a világ egyik leguniverzálisabb, legsokoldalúbb DVD megoldása. Úgy gondolom, hogy nagyon sok felhasználó várt már egy ilyen új DVD-íróra" - nyilatkozta a hivatalos bejelentés kapcsán Salem Tirane, a LaCie egyik vezető termékmenedzsere. Tirane elmondta, hogy a cég újdonsága kialakítás tekintetében követi a korábbi LaCie termékek esetében elindított irányvonalat, így például ellenálló fémborítást kapott, mely egyrészt megvédi a kisebb-nagyobb külső behatásoktól, másrészt pedig kiváló hőelvezetése révén hűti a meghajtót, és ezzel párhuzamosan növeli annak élettartamát.

Az új DVD rekorder esetében a LaCie mérnökei olyannyira fontosnak tartották a hőtermelés megfelelő keretek közé történő szorítását, hogy nem belső, hanem külső, hangtalan működésű tápegységet alkalmaztak. Az új meghajtókból egyébként egymás felett akár többet is el lehet helyezni az erre a célra kialakított rack alapú rendszerekben, ugyanis az egyes drive-ok ekkor sem hevülnek túl.

A mostani hivatalos bejelentés kapcsán a LaCie képviselői elmondták, hogy a vadonatúj DVD-R/DVD-RW, DVD+R/DVD+RW meghajtó várhatóan már ebben a hónapban világszerte megvásárolható lesz, még pedig 299 dolláros, vagyis mintegy 69 ezer forintos áron. Az alapcsomag részét képezi többek közt egy USB 2.0 és egy FireWire kábel, egy tápegység, valamint egy számos különböző szoftvert tartalmazó CD-ROM. Utóbbi lemezen a Sonic MyDVD Video Suite, az Arcsoft Showbiz, a Roxio EasyCDCreator, az Intervideo WinDVD, a Roxio Toast Lite és a LaCie-féle CaptyDVD programok kaptak helyet.
Kulcsszavak: DVD LaCie

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59