Komplex hálózati megoldások a közszférának

Tovább erősödik a 3Com fejlődésének dinamikája a magyar piacon

forrás Prim Online, 2003. október 9. 14:23

Jelentősen növekedett a magyar felhasználók érdeklődése az elmúlt
egyéves időszakban a 3Com helyi hálózati eszközei és megoldásai iránt,
– mondotta Lehner Tamás, a 3Com Magyarország ügyvezető igazgatója
hozzátéve, hogy az eladott portok számát tekintve a piac 33 százalékát
uraló 3Com megközelítette legnagyobb versenytársának értékesítését.
A hazai vállalat organikus fejlődése mellett újabb lendületet ad a piaci pozíciók javításának a routerek újbóli megjelenése a cég portfoliójában, valamint a gigabites berendezések fejlesztésében elért legújabb eredmények. „Ezzel a 3Com Magyarország képessé vált arra, hogy a legjobb, komplex megoldásokat bocsássa az európai uniós csatlakozással összefüggő nemzeti informatikai fejlesztések tervezőinek rendelkezésére."

A 3Com várakozásai szerint a magyar piac a térségben egyedülálló lehetőségeket kínál a növekedésre. Magyarország jelenleg a GDP 3,2 százalékát költi IT beruházásra, és ezzel az arányokat tekintve alig marad el az európai uniós országok 3,45 százalékos értékétől. A nagy különbséget a meglévő infrastruktúra hiányosságai okozzák, vagyis a felzárkózáshoz magasabb beruházási kiadásokra van szükség. A növekvő tendencia megfigyelhető, hiszen a Gartner Group felmérése szerint az egy főre jutó IT beruházás 2002-ben 421 euró, 2003-ban 491 euró volt, míg a piac változásait és az európai uniós csatlakozás 2004-es dátumát is figyelembe véve az intézet előrejelzése 2005-re mintegy 688 euró/fő.

Magyarország európai uniós csatlakozásának küszöbén a helyi piaci viszonyok szempontjából stratégiai fontosságú a 3Com döntése, hogy visszatér a router piacra és ezzel lokális hálózati eszköz gyártóból, végponttól végpontig terjedő megoldásszállítóvá válik. Ezzel a lépéssel, kihasználva a kínálkozó lehetőségeket a vállalat tovább kívánja növelni eddig is dinamikusan szélesedő piaci részesedését.

A tavalyi utolsó két negyedévéhez képest 2003 első két negyedévében a 3Com Magyarországon 22 ezer eladott porttal, 44 százalékkal növelte értékesítését. A legnagyobb piaci versenytárásával szembeni különbség negyedévről negyedévre csökken. Az eladott kapcsolati pontok értékesítése az idei második és a tavalyi második negyedév teljesítményének összehasonlításában is feltűnő javulást, 30%-os növekedést mutat. A tendencia azt mutatja, hogy a 3Com a hálózati eszközök magyarországi piacának természetes növekedését meghaladó dinamikával fejlődik annak ellenére, hogy a névtelen, bizonytalan minőséget nyújtó, de olcsó berendezés-szállítók is átlagon felüli eladásokat értek el.

A 3Com Magyarország az elmúlt időszakban kiemelkedő projektek szállítási megrendeléseit nyerte el. A vállalat a schengeni egyezménynek megfelelő határőrizeti rendszerhez 56 határátkelőhelyre több mint 3500 végpontot szállított. A Hírközlési Felügyeletnél 35 aktív 3Com eszköz gondoskodik 700 felhasználói végpont kommunikációjáról. A vállalat jelentős szerepet kapott a rendőrség korszerűsítési programjában a 3Com SuperStack 3 Switch család tagjainak szállításával.

A 3Com Magyarország a következő időszakban tovább kívánja fokozni a közszféra ellátására irányuló tevékenységét komplex hálózati megoldásaival. Ennek részeként a piacon egyedülálló beszámítási (Trade Up) programja keretében szeptembertől a használt, becserélt hálózati eszközöket felújítás után ingyenesen a forráshiányos magyar közintézmények rendelkezésére bocsátja az európai uniós csatlakozás technikai követelményeinek megkönnyítésére. A 3Com elsősorban olyan iskolákat, kistelepülési önkormányzatokat, egészségügyi intézményeket kíván ily módon támogatni, amelyeknek szűkös költségvetése nem engedi meg a számítógépes hálózat kiépítését, vagy cseréjét, ám arra az európai uniós csatlakozás miatt elengedhetetlen szüksége van.

Kulcsszavak: hálózat 3Com-hu +céginfo

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59