Hamarosan itt az iTunes Windows-os verziója

Tóth Kristóf, 2003. október 12. 10:17

Steve Jobs, az Apple Computer elnök-vezérigazgatója áprilisban
bejelentette, hogy még az év vége előtt el fog készülni az iTunes
szoftver Windows operációs rendszer alá szánt verziója. Úgy tűnik, hogy
Jobs tartja a szavát, ugyanis a rendkívül népszerű szoftver Windows-os
verziója néhány napon belül, konkrétan október 16-án be fog mutatkozni.
Az év legnagyobb zenei sztorija tovább folytatódik - olvasható a
szoftver hivatalos bejelentésére szóló meghívón, melyen egyébként egy
árnyalak egy színes háttér előtt álva egy iPod hordozható digitális
zenelejátszót tart a kezében.
Amikor Jobs idén tavasszal bejelentette az iTunes-t, sem ő, sem munkatársai nem kívántak nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy a szoftver Windows-os változata pontosan mikor fog elkészülni. Ezen bejelentést követően nem sokkal az Apple Computer egyébként egy másik rendezvényt is tartott San Franciscóban, ahol is az iTunes Music Store-ról, vagyis a vállalat kereskedelmi internetes zenefájl letöltési szolgáltatásáról hullott le a lepel. A kezdeti időkben csak és kizárólag Macintosh felhasználók számára elérhető szolgáltatás mintegy 200 ezer különböző digitális zenei felvételt sorakoztat fel. Az egyes zeneszámok letöltéséért 0,99 dollárt, a komplett albumokért pedig 9,99 dollárt kell fizetni. A szolgáltatás indulása óta eltelt néhány hónapban az Apple Computer már több mint 10 millió zenei felvételt adott el az iTunes Music Store-on keresztül, és ígéretet tett arra, hogy zenei repertoárját folyamatosan bővíteni fogja.

Az iTunes Music Store digitális hanganyagai AAC (Advanced Audio Codec) formátummal rendelkeznek, és érdekesség, hogy az Apple Computer ezen zenefájlok letöltést követő felhasználását lényegében alig szabályozza. Magyarul a felhasználók tulajdonképpen bármennyi másolatot készíthetnek az egyes zenékről, CD-R lemezekre írhatják őket, rámásolhatják az iPod nevezetű hordozható audiolejátszóra, illetve akár több Mac számítógépen is lejátszhatják.

Mint ismeretes, nemrégiben a MusicMatch is beindította vadonatúj internetes zenei szolgáltatását. A MusicMatch Jukebox szoftver köré épülő szolgáltatás keretein belül Microsoft-féle Windows Media formátumú zenei anyagok terjesztése folyik, a cég vezetői pedig nem titkoltan abban bíznak, hogy a szolgáltatás rövid időn belül legalább olyan népszerű lesz, mint például az Apple Computer féle iTunes, vagy a BuyMusic.
Kulcsszavak: Apple zene multimédia

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 16:44

MiTeC System Information X 5.0.0.0

Az otthoni használatra ingyenes MiTeC System Information X részletes információt szolgáltat gépünk hardveres összetevőiről (CPU, memória, alaplap, operációs rendszer, videokártya, monitor, tárolóeszközök, hálózati kártya, nyomtatók, USB portok). Beszámolót készít az összes megjelenített adatról.

2024. május 4. 15:43

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55