Vérnyomásmérő alaplap a Gigabyte-tól

Tóth Kristóf, 2003. november 27. 11:01
iManapság már rengeteg dolgot mérnek az alaplapok: a részegységek hőmérsékletét, ventilátor-fordulatszámokat, HDD-aktivitást, de a felhasználó vérnyomását még egyik sem tudta mérni - eddig.
A Gigabyte Technology egy a legújabb termékeit bemutató kiállítást rendezett Tokióban. Az akihabarai Gigabyte Expón már bemutatott, sőt már forgalomban is kapható alaplapok mellett sok újdonságot is láthattak az emberek. Újságírók azonban egy tényleg üde színfoltot is felfedeztek a termékpalettán, méghozzá a Gigabyte GA-8PENXP alaplapot, amely világelsőként vérnyomásmérovel is fel van szerelve.

A jelentések szerint az alaplap a megfelelő szoftver mellett egy hagyományos tonométerrel is fel van szerelve, amely segítségével a vérnyomásunkat mérhetjük. Mindössze annyit kell tennünk, hogy a kezünkre helyezzük, majd néhány gombot megnyomunk, és máris érezhetjük a szorítást a karunkon, a vérnyomásunk nagyságát pedig láthatjuk a képernyőn. Igencsak érdekes megoldásnak ígérkezik azok számára, akik vérnyomásproblémákkal küszködnek otthon, vagy akár orvosi rendelőkben is hasznos lehet. Természetesen használat előtt érdemes orvoshoz is fordulni, hogy meggyőződjünk az eszköz pontosságáról, elvégre az egészségünkről van szó.

Az alaplapon egyébként az Intel 865PE chipsete működik, ezáltal a Socket478-as Pentium4 processzorokat támogatja 400, 533 vagy 800 MHz-es QPB-vel. Természetesen a Hyper-Threading technológiát és a 2 csatornás PC3200 memóriakezelést is tudja a 8PENXP, az áráról azonban egyelőre semmit sem tudni.
Kulcsszavak: Gigabyte

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50