10 éves a Datorg Team

Kovács Attila, 2003. december 15. 14:09
Tíz éves jubileumát ünnepli ebben a hónapban a Datorg Team Kft. szoftverház, amelynek fő tevékenysége a Baan integrált vállalatirányítási programrendszer hazai reseller partneri feladataival függ össze. Mint Halász Gábortól, a cég ügyvezető igazgatójától megtudtuk, ugyanebben a hónapban ünnepli fennállásának 25 éves jubileumát a Datorg Team német partnere, a Datorg GmbH, illetve a Baan Company is negyedszázada kezdte el tevékenységét.

A Datorg Team Kft. 1993-ban, a Számalk német leányvállalata, a Datorg GmbH és magánszemélyek közös vállalataként alakult. Időközben a német céget privatizálták, így ma a Datorg Team a menedzsment tulajdonában van. A Datorg GmbH Hamburg közelében, 1978-ban alakult német szoftverház. A cég 1988-ban átvette a Számalk németországi képviseletét, majd az együttműködés következő lépéseként 1990-től a Számalk Rendszerházzal közös vállalatként működött tovább. Az így átalakult cég különböző informatikai, illetve rendszerbevezetési projektekben vett részt Németországban, elsősorban a fejlesztés területén, ahol a magyar szoftveres szellemi export előnyei jól kihasználhatók. A Datorg Team indulásakor a németországi szellemi exportnak a magyarországi hátterét adta.

A kft. üzleti tevékenysége ma két profitcentrumból áll: informatikai szellemi export (szoftverfejlesztés, -bevezetés, rendszerszállítás, tanácsadás), illetve a Baan integrált vállalatirányítási rendszer magyarországi forgalmazása és bevezetése különböző vállalatoknál.

A világviszonylatban a saját kategóriájában vezetőnek számító Baan rendszer magyarországi forgalmazására, bevezetésére, oktatására és támogatására vonatkozó megállapodás a Baan Company és a Datorg Team Kft. között 1996. februárjában jött létre, mely időponttól kezdődően ezt a tevékenységeket hivatalos disztribútorként, 2000. Februártól pedig viszonteladó partnerként végzi. Elkészítették a Baan magyar nyelvű, lokalizált változatát, amely teljes mértékben megfelel a hazai jogszabályoknak. A jövő nyáron esedékes, Gemini kódnevű Baan VI-os verzió magyar változatával kapcsolatos lokalizálási munkákat várhatóan a Datorg Team fogja még a jövő évben elvégezni.

Kulcsszavak: Baan Számalk Datorg Team

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38