A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását

forrás Prim Online, 2004. január 19. 15:23

A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását, így a Linux rendszerekhez is elérhetővé válik a világméretű műszaki támogatás és képzés, valamint az iparágon belül vezető szintű hálózati és biztonsági szolgáltatás.

Ez vonzó alternatívát kínál azon cégek számára, akik ki szeretnék használni a nyílt forráskód számos előnyét. A Novell a vállalati megoldások szerverektől az asztali gépekig terjedő teljes skáláját kínálja a Linux platformra. A 210 millió dolláros készpénzügylet megnyitja annak az 50 millió dolláros IBM befektetésnek a lehetőségét is, melyet november 4-én jelentettek be.

"A Novell globális jelenléte és a vállalati szoftverek területén szerzett ismeretei a SUSE LINUX technológiáival kombinálva a Novellt egycsapásra a legerősebb vállalati Linux szállítóvá teszi," - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "A Novell ügyfelei már régóta kértek bennünket, hogy kiváló hálózati szoftverünkkel és támogatási rendszerünkkel segítsük a Linuxot. Most még tovább megyünk - a piac egyik legjobb Linux disztribúcióját kínáljuk. A Linux rendszerek bevezetése iránt érdeklődő ügyfeleink - akár adatközpontként, akár munkaállomásként szeretnék használni a Linuxot - a Novelltől megkaphatják azt, amire vállalati informatikai rendszereikben szükségük van." "2004. a Linux éve lesz," - tette hozzá Szittya.

"A SUSE LINUX magyarországi irodája, mely az elmúlt években úttörő szerepet vállalt a Linux egyéni és vállalati felhasználók körében történő elterjedésében, továbbra is aktívan folytatja a SUSE LINUX termékvonal támogatását" - nyilatkozta Dr. Szentiványi Gábor, az ULX Kft. ügyvezetője, a SUSE LINUX magyarországi irodájának vezetője. "A támogatás a kereskedelem mellett a terméktámogatást, az oktatást, a honosításokat és egyéb értéknövelt szolgáltatások nyújtását jelenti a továbbiakban is."

A SUSE LINUX egy termékdivízióvá válik a Novellen belül, melynek értékesítési és marketing tevékenységét a Novell meglévő, földrajzi alapon szerveződő üzleti egységei és a SUSE LINUX jelenlegi értékesítési és marketing személyzete látja el. A Novell megtartja az erős SUSE LINUX márkanevet. Miközben a SUSE LINUX megtartja szerkezetét a Novellen belül, a felvásárlás - a Ximian nyílt forráskód vállalat 2003. augusztusi felvásárlásához hasonlóan - a Linux bevezetésének elősegítését és a Novell termékcsaládhoz illesztését szolgálja. A SUSE LINUX mérnökei szorosan együttműködnek a Novell termékcsapataival annak biztosításához, hogy a közös fejlesztési tevékenység összhangban legyen.

"Elkötelezettségünk a nyílt forráskódhoz kapcsolódik, nem egy általunk értékesített termékhez," - mondta Szittya. "A SUSE LINUX és a Ximian felvásárlásával a piac néhány legjobb nyílt forráskód fejlesztőjét tudhatjuk sorainkban, és ki szeretnénk használni ezeket a képességeket a teljes termékvonal fejlesztéséhez."

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38