Internetes honlap az önkormányzatok Eu-felkészítésére

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 9. 10:18
Az önkormányzatok EU-jogharmonizációs feladataihoz, az uniós pályázatok igénybevételéhez nyújt segítséget a Belügyminisztérium (BM) Önkormányzati Információs Központjának internetes honlapja - közölte az információs központ vezetője pénteken, Budapesten.

A BM honlapjáról (http://www.b-m.hu) elérhető internetes portál tájékoztat az Európai Unióval és Európa Tanáccsal kapcsolatos alapvető tudnivalókról, mintarendeletek, módszertani segédeszközök és szakmai anyagok közzétételével segítséget nyújt az önkormányzatoknak a jogharmonizációhoz - mondta sajtótájékoztatóján Orova Márta. Hozzátette: megtalálható az oldalon a közösségi jogszabályok adatbázisa, és az is, hogy egy adott jogszabály milyen kötelezettséget ró a helyi önkormányzatokra. Az Igazságügyi Minisztérium honlapjára való átjárással pedig elérhető és letölthető maga a jogszabály is.

A pályázati oldalakon a legfrissebb uniós pályázati kiírásokról értesülhetnek az érdeklődők, de találhatnak mintaként szolgáló, önkormányzatok által készített és sikeresnek bizonyult pályázatokat is - mondta. Közölte: az EU-val, a helyi önkormányzatok feladataival, az önkormányzati rendszer reformjával kapcsolatos tanulmányok is elérhetők a honlapon, de a honlap közvetlen elérést is biztosít a brüsszeli híreket tartalmazó BruxInfo portálhoz, amelyhez a közvetlen hozzáférést a BM finanszírozza.

A nemzetközi önkormányzati partnerkereső menüsor alatt megtalálható szolgáltatás lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak arra, hogy partnereket találjanak az uniós tagállamokban, elősegítve ezzel a közös pályázás, szakmai kapcsolatok kialakítását - tájékoztatott az információs központ vezetője.

A központhoz érkezett gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat külön menüben találhatják meg az érdeklődők, elérhető minden olyan jogharmonizációs, pályázati információs kérdésre adott válasz, amely segíti az önkormányzatok munkáját. Orova Márta elmondta: 2500 önkormányzat rendelkezik internetes elérhetőséggel a több mint 3000-ből.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36