Az MSN letiltja a pop-upokat

Nyereség a felhasználók, a hirdetők és a szolgáltatók számára

forrás Prim Online, 2004. február 16. 22:41
Az MSN, a Microsoft internetes tartalomszolgáltatója azt tervezi, hogy idén nyárig eltünteti legtöbb weboldaláról a külön ablakos pop-up és pop-under hirdetéseket. Helyüket fokozatosan egész oldalas, mozgóképes reklámok vennék át, amelyekkel már több internetes oldalon, így az MSN-en is folynak kísérletek.

Az MSN, amelyet 350 millióan látogatnak világszerte azután döntött így, hogy az AOL még tavaly elkezdte a pop-upok eltávolítását amerikai oldalairól. A cég szóvivője szerint a lépés egyaránt nyereség a felhasználók, a hirdetők és a szolgáltatók számára. A külön ablakos reklámok az internet hőskorától kezdve jelen vannak, sok fejfájást okozva az azt böngészőknek. Amellett, hogy nehéz őket bezárni, sokuk olyan tartalommal van ellátva, amely nem való kiskorúaknak, így méltán váltottak ki népszerűtlenséget a többség körében. Egyes szolgáltatók, mint a Yahoo vagy a Google már 2003-ban kínáltak "reklám-blokkolókat" a felhasználóknak, illetve a Microsoft Internet Explorer egyes változatainál is beállítható reklámszűrés.

Az MSN pont a fokozódó ellenszenv miatt döntött úgy, hogy nem jelentet meg többé pop-upokat weboldalain. Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy a helyükbe lépő tv-reklámok sokkal közkedveltebbek lesznek, bár igaz, hogy az új típusú netes reklámokat a Microsoft-tal közösen kifejlesztő hirdetők állítása szerint a hirdetések mennyisége csökkenni fog általuk. Aki kíváncsi rájuk, már most találkozhat velük többek között az MSN, az ABCNews, a Pepsi, és a Honda weboldalain.

Milkovits Gábor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50