A Synergon kórház-informatikai rendszert telepít a Nyírő Gyula Kórházban

forrás Prim Online, 2004. február 26. 09:10
A Synergon Informatika Rt. nyerte meg a Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórház integrált informatikai rendszerére kiírt közbeszerzési pályázatot. A projekt értéke meghaladja a 180 millió forintot, melyben benne foglaltatik a számítógépes hálózat kiépítése a munkaállomásokkal együtt, az orvosszakmai rendszer (Inforend) és gazdálkodási rendszer kiépítése, valamint hat évre szóló magas szintű rendelkezésre állás.
A Synergon az Inforend kórházi rendszerével nyerte meg a Nyírő Gyula Kórház integrált informatikai rendszerére kiírt közbeszerzési pályázatot. Az Inforend egy megoldásra helyezi az intézmény teljes információgazdálkodását. A Synergon biztosítja, hogy a Nyírő Gyula Kórház - a kórházi működés fennakadása nélkül - 6 hónap alatt térjen át az integrált rendszer használatára.

Az orvosi és gazdasági integrált rendszer felöleli a gazdasági, a laboratóriumi, a gyógyszerezési, a digitális radiológiai képfeldolgozási és archiválási, a logisztikai, a bér- és munkaügyi feladatok és munkafolyamatok támogatásához szükséges információtechnológiai megoldásokat. A rendszer lehetőséget nyújt az adatok, vizsgálatok, laborleletek online azonnali elérésére és biztosítja gyógyszerezés logisztikáját (akár a páciensszintű gyógyszerezéssel), továbbá a nővéri folyamatokat az osztályos élelmezés támogatásával. A szakmai munka magas színvonalú adminisztrációja és adatkezelése mellett a kórházvezetés részére percre pontos és online gazdasági és költségadatokat szolgáltat a klinikai és kontrolling rendszeren keresztül, mellyel megvalósítja a költséghatékony működéshez szükséges menedzsmenti felügyeletet.

A hat évre szóló projekt összetettségében és szakmai kihívásaiban egyedülálló, teljes körű informatikai megoldást nyújt a hardverszállítástól a rendszerintegráción keresztül az üzemeltetésig. A legkorszerűbb Oracle alapú integrált klinikai és gazdasági rendszer valósul meg 220 HP személyi számítógép és a hozzájuk tartozó helyi és hálózati lézernyomtató, 6 HP szerver, hálózat, orvosszakmai alrendszer és gazdálkodási alrendszer kiépítésével. Az új rendszer bevezetésének alapfeltétele, hogy a kezelőszemélyzet elsajátítsa a bevezetésre kerülő alkalmazásokat, valamint a Windows 2000 operációs rendszer alapszintű működtetését, melyben a Synergon szakemberei segíteni fogják a kórház dolgozóit.

Az integrált informatikai rendszer bevezetése kiterjed az összes klinikai, gazdasági, labor-, gyógyszer-, élelmezési, munkaügyi, adattárolási, levelező-, vírusvédelmi, intra/internet-alrendszerekre, valamint a helyi és hálózati operációs rendszerekre. A beruházás során kialakítják minden épület helyi hálózatát, a helyi hálózatokat összekötő optikai gerinchálózatot a kórházak területén belül. A teljes leszállított rendszer üzemeltetését magas szintű támogatási szolgáltatás keretében biztosítja a Synergon 6 éves időtartamban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55