Macintosh-távirányító eszköz Symbian mobilokon

Milkovits Gábor, 2004. március 20. 18:30
A Salling Clicker v. 2.1-es eszköz segítségével mobiltelefonról vagy kézi számítógépről távirányíthatjuk Macintosh számítógépünk különféle funkcióit.
A távirányító alkalmazás Bluetooth segítségével teremt vezeték nélküli összeköttetést a számítógéppel, a Palm operációs rendszert használó kézi számítógépeken kívül immár a Symbian-alapú mobiltelefonokról is. Az eszköz alkalmas a komputeren tárolt fájlok kiválogatására és megnyitására, legyenek azok zenék, képek vagy éppen Power Point széljegyzetek. Így például nem kell egy helyben ülve válogatnunk a hallgatni kívánt zenék közül egy házibulin, megtehetjük azt mobilunkról is, szabadon böngészve iTunes gyűjteményünkben. Más helyzetben okos telefonunkról egyszerűen újraszerkeszthetjük és megnézhetjük számítógépünk fotógyűjteményét. Az alkalmazás révén távirányíthatjuk éppen futó programjainkat is, így segítségével például DVD-t nézhetünk a Macintoshon akár a kanapé elhagyása nélkül, sőt az éppen vetített film bejövő híváskor automatikusan megszakad, majd a befejezés helyén újraindul, mikor bontjuk a vonalat. Ugyanígy, digitális zenei hangfelvétel készítésekor a zenészeknek nem kell letenniük a hangszert vagy felkelniük a dobok mögül minden egyes alkalommal, mikor módosítani akarnak a számítógép beállításain, hiszen megtehetik azt mobilkészülékükről is.

Az eszköz az említetteken kívül még számtalan más módon is használható, teret nyitva az okos mobiltelefonok egy újabb felhasználási területe számára.
Kulcsszavak: Bluetooth Symbian

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40