WLAN roamingot indít a Matáv és a T-Mobile

forrás Prim Online, 2004. október 4. 11:50
A Matáv és a T-Mobile lehetővé tette ügyfeleinek, hogy a gyors vezeték nélküli internet hozzáférést (WLAN szolgáltatás) egymás hálózataiban szabadon használhassák.
Az új szolgáltatás iránt érdeklődő ügyfelek kísérleti jelleggel már használhatják a WLAN hozzáférési pontokat. A Matáv ügyfelei a T-Mobile 28 HotSpot-jánál, a T-Mobile-osok a Matáv 53 WLAN pontján (pl. Ferihegyi repülőtér, Vörösmarty tér, belvárosi hotelek, kávézók) használhatják a világhálót. Az új szolgáltatást az ügyfelek 2004. szeptember 20-ától vehetik igénybe kísérleti jelleggel. A számlázási és elszámolási vonatkozásban kísérleti működést követően várhatóan 2005 tavaszától vezeti be a két szolgáltató a kereskedelmi szolgáltatást.

A kísérleti szakaszt követően más szolgáltatók is bekapcsolódhatnak a WLAN roamingba. A műszaki feltételek megteremtése és a társszolgáltatókkal kötött megállapodás után lehetőség lesz arra, hogy az egyik szolgáltatónál vásárolt hozzáférési jogosultságot egy másik szolgáltatónál is felhasználhassák az ügyfelek internetezésre. A megfelelő laptoppal és kéziszámítógéppel rendelkező ügyfelek - a WLAN szolgáltatással lefedett területeken - nagy adatátviteli sebességgel, vezetékes csatlakozás nélkül érhetik el az e-maileket, a vállalati intranet oldalakat, illetve az internetet. A Matáv és a T-Mobile a WLAN szolgáltatást hamarosan további forgalmas pontokon (bevásárló-, és konferenciaközpontok) teszi elérhetővé az ügyfeleknek.
Kulcsszavak: WLAN T-mobile-hu Matáv

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az iPhone csúcstelefonja mostantól hazánkban is elérhető

A várva-várt iPhone 16 termékcsalád szeptember 20-án hivatalosan is megérkezett a boltok polcaira. A legújabb iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max telefonok mellett az Apple ezen a napon dobja piacra az Apple Watch Series 10 óráját, valamint az AirPods 4 fülhallgatók két új verzióját is. Az okostelefon-technológia élvonalába tartozó újgenerációs termékek a mai naptól megvásárolhatók az iSTYLE hazai Apple Premium viszonteladói hálózatában.

2024. szeptember 20. 18:28

Korlátlan internetet ad a Yettel az árvízhelyzet miatt

A Yettel az árvíz elleni védekezést segítve úgy döntött, hogy öt napra ingyenes korlátlan adatkeretet biztosít ügyfelei számára.

2024. szeptember 17. 14:53

Árvízkezelés: közös válságtérképet használ Csehországban a lakosság és a katasztrófavédelem

Csehországban ezekben a napokban nagyon hasonló az árvízhelyzet, mint hazánkban: van, ahol már intenzíven védekezni kell, máshol még csak készülnek a közelgő árhullámra. A helyzetre reagálva a Munipolis, a cseh önkormányzatok és lakosság közötti kommunikáció vezető, Magyarországon is jelen lévő platformja bevezetett egy új, katasztrófatérkép nevű funkciót. Ezt a lakosok és az önkormányzatok mellett a válságkezelő csapatok és a különböző vonuló szolgálatok (mentők, tűzoltók, rendőrség, katasztrófavédelem, önkéntesek, de akár a hadsereg) is folyamatosan látják és nyomon tudják követni. Az alkalmazást Magyarországon is több, az árvíz által veszélyeztetett település használja, így hazánkban is gyorsíthatja a lakosság és az önkormányzatok közötti információcserét a következő napokban.

2024. szeptember 17. 13:10

Hatalmas a kereslet a HONOR befelé hajlítható telefonjára

Kiválóan teljesített első napjaiban a már Európa több országában is kapható HONOR Magic V3. A Magyarországra október 1-jén érkező eszköz megjelenése első napján 56%-kal több eladást produkált, mint elődje, a HONOR Magic V2. A készletek kifejezetten korlátozottá váltak, de újabb, nagyobb szállítmány várható a napokban.

2024. szeptember 16. 20:28

A Rakuten Viber funkciói egyszerűsítik a rutint, és magasabb szintre emelik a produktivitást

Az új tanév kezdetével itt az ideje, hogy visszatérjünk a rutinhoz, és újra a hatékonyságra összpontosítsunk. A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció egyik vezető vállalata a modern élet követelményeihez különböző, a feladatok egyszerűsítésére és a hatékonyság növelésére tervezett funkciókkal tesz eleget.

2024. szeptember 12. 15:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34