Nokia: az Orange oldalán a 3G franciaországi és nagy-britanniai bevezetése során

Kovács Attila, 2004. december 21. 09:12
A Nokia mindkét országban az Orange rádió-hozzáférésű hálózatainak és 3G termináljainak egyik legfontosabb szállítója volt, és a hálózat beindításához vezető út folyamán mindvégig hathatós támogatást nyújtott az Orange számára.
"A Nokia az egyetlen, amelyet az Orange teljes, végponttól végpontig terjedő, az infrastruktúrát és a készülékeket egyaránt magába foglaló megoldás szállításával bízott meg" - nyilatkozta Damien Santé, a Nokia Networks üzletágának Orange France-ért felelős igazgatója. "Idén áprilisban az Orange France Toulouse környékén elindított, Nokia gyártmányú rádió-hozzáférésű hálózata volt Franciaországban az első, még nem kereskedelmi 3G hálózat. Az ott szerzett tapasztalatok kulcsszerepet játszottak abban, hogy a Nokia és az Orange elvégezhette a rendszer finombeállításait, így mára a sűrűn lakott területeken is kiváló minőségű szolgáltatással és teljesen kiforrott rendszerrel várhatjuk a teljes mértékben kereskedelmi hálózat indulását."

Hamarosan kapható az üzletekben az Orange France igényeinek megfelelő Nokia 6630 telefon, amellyel az Orange összes szolgáltatása, többek között a video-streaming, a videokonferencia és az internetszörfözés használható lesz.

Ismeretes, hogy 2002 óta a Nokia építi ki az Orange France rádió-hozzáférésű hálózatának nagy részét. A szállítói szerződések alapos értékelését követően 2003-ban a francia és a nagy-britanniai Orange a Nokiát választotta a vállalat elsőszámú WCDMA 3G rádióhálózati szállítójává. A hálózati lefedettséget már sikerült megfelelően optimalizálni, a hálózat kapacitása pedig az elkövetkező hónapok során tovább növekszik.
Kulcsszavak: Orange UMTS Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36