Bulgária is kiírta a harmadik generációs mobilpályázatot

Milkovits Gábor, 2005. február 7. 20:13
Bulgária három harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatásra írt ki pályázatot – a frekvenciaengedélyeket a legtöbbet ígérő pályázó kapja, 20 éves időtartamra.
A bolgár távközlési szakhatóság egy 2 x 10 + 1 x 5 MHz-es „A” osztályú, valamint két 2 x 5 + 1 x 5 MHz-es „B” osztályú UMTS frekvenciasávra írta ki a tendert; a pályázók február 28-tól szerezhetik be a szükséges részletes dokumentációt. Az „A” osztályú frekvenciaengedélyre március 30-tól, a két „B” osztályúra pedig április 5-től indul a versenytárgyalás. Az „A” licenc esetében az induló licit 70 millió leva (kb. 8,9 milliárd Ft), és a sikerhez minimum 2 millióval kell többet kínálni a többieknél. A „B” licencek esetében ugyanez 42 millió (kb. 5,3 milliárd Ft), illetve 1 millió leva. A pályázó társaságoknak 2 millió levát előzetesen letétbe kell helyezniük, továbbá igazolniuk kell, hogy legalább 500 ezer előfizetővel rendelkeznek, 2003-as bevételük pedig meghaladta az 50 millió eurót. A távközlési vállalatoknak emellett arról is meg kell győzniük a hatóságot, hogy két éven belül képesek a harmadik generációs hálózatok kiépítésére és üzembe helyezésére. Egy cég csak egy frekvenciaengedélyre pályázhat.

Eddig öt vállalat tanúsított komolyabb érdeklődést az új bolgár 3G frekvenciaengedélyek iránt: a bolgár Mobiltel mobilszolgáltató, a szintén hazai BTC telefontársaság, a görög tulajdonban lévő bulgáriai Cosmo Bulgaria Mobile mobilcég, valamint a brit First Place IR, és a svéd Tele 2. A 8 milliós Bulgáriában jelenleg mintegy 3 millióan használnak mobiltelefont.
Kulcsszavak: pályázat UMTS

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Szegedi IT-startupból nemzetközi siker

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 18:27

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Kihirdették a Randstad Award 2024 employer branding díj győzteseit

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 15:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36