Új Motorola mobilok a 3GSM kongresszuson

Milkovits Gábor, 2005. február 14. 23:43
A Motorola számos új készüléket, köztük egy 3 megapixeles kamerával ellátott modellt, illetve az első iTunes zenelejátszó szoftverrel ellátott mobiltelefont is bemutatta a cannes-i 3GSM világkongresszuson.
Az új készülékek között három, a cég korábbi igen sikeres RAZR telefonjának családjába tartozó, hagyományosabb mobiltelefon található: a BLZR V3, az SLVR V8-as, és a PEBL V6-os. A BLZR V3 tulajdonképpen a RAZR kissé eltérő formatervezésű, fekete burkolattal ellátott új kiadása, amely az idei Oscar díjkiosztó gálán debütál majd. A másik két kisméretű, háromsávos GSM + GPRS/EDGE készülék egyformán 262 színárnyalatú, 176 x 220 képpontos színes kijelzővel, Bluetooth-al, 5 MB belső memóriával, MPEG4 mozgóképrögzítésre alkalmas VGA kemerával és mp3 lejátszó szoftverrel rendelkezik. Közülük a PEBL V6-os egy lekerekített, széthajtható modell, míg az SLVR V8-as pont az ellentéte.

Az amerikai mobilgyártó most bejelentett újdonságai közé tartozik az A1010-es, harmadik generációs okos telefon, amely a háromsávos GSM mellett szélessávú WCDMA hálózaton is képes üzemelni. A Symbian operációs rendszerű készülék két digitális kamerával van felszerelve: az előoldalon lévő VGA szerkezet a videotelefonáláshoz lett beépítve, míg a másik felén elhelyezett 2 megapixeles kamerával jobb minőségű állóképek készíthetők. Mindkét alkalmazásnál nagy segítség az A1010-es 208 x 320 pixeles színes LCD kijelzője. A 3G telefon ezen kívül TransFlash memóriakártya-csatlakozóval is el van látva. Piaci megjelenése a negyedik negyedévre várható.

Szintén most mutatta be a Motorola első 3 megapixeles kamerával felszerelt mobilját, az E1120-ast. A készülék az A 1010-eshez hasonlóan háromsávos GSM + WCDMA-kompatibilis. Emellett Bluetooth alkalmazással, vonalkód-olvasóval, Windows médiafájlok lejátszására is alkalmas zenelejátszó szoftverrel, és TransFlash memóriakártya-csatlakozóval is rendelkezik. A cég menetrendje szerint szintén az év vége felé kerülhet forgalomba.

A fent említettek mellett a cég most mutatta be legelső olyan készülékét, a Motorola E1060-ast, amelyre az Apple iTunes zenelejátszó szoftvere van telepítve. Az esemény azért számít áttörésnek, mert a fizetős online zeneletöltések piacát toronymagasan vezető iTunes szolgáltatása ezidáig kizárólag az Apple hordozható iPod lejátszóihoz volt felhasználható. A Motorola részéről ezzel kapcsolatban úgy nyilatkoztak, hogy egy tavalyi megállapodás alapján az iTunes szoftvert tekintik az elsődleges zenelejátszónak új készülékeik esetében, ám ez nem jelenti azt, hogy ne támogatnának továbbra is más hasonló termékeket, például a RealNetworks RealPlayer-ét. Az E1060-as a legtöbb új készülékhez hasonlóan 2005 vége felé kerülhet a boltokba.
Kulcsszavak: mobiltelefon Motorola

Új eszközt kínál az épületek dekarbonizációjához a Schneider Electric

Több millió dolláros megtakarítás, az energiahatékonysági és szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó beruházások megtérülésének még pontosabb kiszámítása az épületek felújítása során – többek között ezt kínálja a Schneider Electric új megoldása. A „Building Decarbonization Calculator” elkészítéséhez közel félmillió épület adatait használták fel. 

2024. szeptember 28. 16:59

4K felbontással és Thunderbolt 4 csatlakozási lehetőséggel érkezik az új Philips monitor

Ez a monitor ragyogó színeket, csatlakoztathatóságot és egy sor más olyan funkciót kínál, amelyek bárki munkaterületét magasabb szintre emelik. A Philips 27B2U6903, a Philips üzleti monitorainak legújabb tagja a legmodernebb technológiával, például UHD 4K felbontással és Thunderbolt 4 csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, így a felhasználók mindennapi feladatai gördülékenyebbé és jobb minőségűvé válnak.

2024. szeptember 28. 15:29

Az európaiak csupán 15%-a tudja, hogyan fordíthatja az AI-t a mindennapi élet javára

A Samsung legfrissebb kutatása* rámutat, hogy az európaiaknak csak töredéke érzi magát biztosnak abban, hogy képes használni az AI-t a mindennapokban. A tíz európai országban, több mint 11 000 résztvevő megkérdezésével végzett felmérés szerint a válaszadók több mint fele szeretné, ha az AI egyszerűsítené az életét (53%), fokozná a szórakozási lehetőségeket és javítaná az életminőséget: a takarítás és az időmegtakarítás a prioritások közé tartozik. A válaszadók 42 százaléka örülne, ha az AI segítené az intelligens otthoni eszközök hatékony összekapcsolódását.

2024. szeptember 28. 15:21

Már Magyarországon is kapható a Huawei zászlóshajó-okostelefonja

Már elérhető hazánkban a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a HUAWEI Pura 70. A gyártó épp egy hete bővítette hazai termékportfólióját a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellekkel, és ezúttal az okostelefonok piacán erősíti jelenlétét a HUAWEI Pura 70 okostelefonnal. Az új sorozat a Huawei P széria mobilfotózás és dizájn terén szerzett tapasztalatait építi tovább: többek között az Ultra Lighting XMAGE kamerarendszernek köszönhetően lehetővé teszi a gyors és éles fényképek készítését is. 

2024. szeptember 28. 13:30

Revo Uninstaller Portable 2.5.0

Könnyen eltávolíthatjuk rendszerünkből a szükségtelen programokat, valamint azonosíthatjuk a nem kívánt futó alkalmazásokat. Lehetőségünk van rendszeroptimalizálásra, rendszertakarításra, nyomok eltávolítására stb.

2024. szeptember 28. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10