Szélessávú műholdas hálózat a Telenortól

Milkovits Gábor, 2005. április 23. 10:32
A Telenor Satellite és az Inmarsat még az idén föld körüli pályára állít két Inmarsat 4-es távközlési műholdat, és egyben beindítja globális műholdas vezeték nélküli szélessávú szolgáltatását (BGAN).
A norvég székhelyű, műholdas és kábeltelevíziós, illetve mobilkommunikációs szolgáltatásokat is kínáló Telenor műholdas ágazata az Inmarsat-tal közösen eredetileg még tavaly szerette volna fellőni az említett műholdakat, ezt azonban ismeretlen okokból mostanáig halasztották. A cégek közleménye szerint az Inmarsat 4-eseken alkalmazott technológia mintegy százszor hatékonyabb a jelenleg alkalmazott vezeték nélküli adatátviteli eljárásoknál, kommunikációs kapacitása pedig tízszerese azokénak.

A BGAN szolgáltatás a telefonáláson és a szélessávú internetes hozzáférésen kívül olyan elemeket is tartalmaz majd, mint a videokonferencia, a különféle eszközökre történő mozgóképes műsorszórás, vagy éppen könnyűsúlyú földi eszközök segítségével nagysebességű adatátvitel zárt, körkörösen kapcsolt helyi hálózatokon. A résztvevő vállalatok állítása szerint a műholdas BGAN a leghatékonyabb kereskedelmi célú vezeték nélküli kommunikációs rendszer lesz a világon.

Kulcsszavak: Inmarsat DSL műhold Telenor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50