Vegyes vállalatot hozott létre Kínában a Microsoft

Milkovits Gábor, 2005. május 11. 23:01
A Microsoft a kínai Shanghai Alliance Investment Ltd (SAIL) céggel vegyes vállalatot hozott létre MSN internetes szolgáltatásának kiterjesztésére.
A Microsoft az igen elterjedt szoftverkalózkodás ellenére nagyon ígéretes piacnak tartja Kínát, ahol még 1998-ban létrehozta első kutatóközpontját. Az MSN Messenger és a Hotmail szolgáltatások egy ideje már hozzáférhetők a távol-keleti országban, ám a Microsoft a vegyes vállalaton keresztül bővíteni szeretné a kínálatot. A szoftveróriás az MSN profilját világszerte az egyszerű internetes előfizetések helyett sokkal inkább az olyan termékek irányába szeretné elvinni, mint az igen sok reklámbevétellel kecsegtető online kereső vagy szervező szolgáltatások, illetve egyes felhasználói szoftverek forgalmazása.

A Microsoft a terjeszkedés részeként szeretné megvásárolni a kínai TSSX mobilszoftver-fejlesztő cég eszközeit, majd erre alapozva az MSN-nek a mintegy 340 millió helyi mobilfelhasználó igényeire szabott verzióját kidolgozni. A cél érdekében egy mobiltelefonos kutató-fejlesztő központot is létrehoznak majd a kiemelt gazdasági övezetbe tartozó Sencsenben (Shenzhen).
Kulcsszavak: Microsoft Kína

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50