A HP új, AMD Athlon 64 blade PC-vel bővíti virtuális PC-architektúráját

forrás Prim Online, 2005. november 30. 14:36
A HP nemrégiben bemutatott, AMD64 technológiával dolgozó, nagy teljesítményű blade PC-je még nagyobb teljesítménnyel, biztonsággal és jobb menedzselhetőséggel gazdagítja a vállalat virtuális számítástechnikai kínálatát.
A HP konszolidált kilensinfrastruktúra (HP Consolidated Client Infrastructure, CCI) megoldásának legújabb eleme, a HP BladeSystem technológiára épülő HP bc1500 blade PC számottevően képes mérsékelni az IT-felügyelet költségeit. Csökkenti a hagyományos asztali gépeknél jelentkező kockázatokat (pl. lopás, vírusok, adatvesztés), ugyanakkor fenntartja a rájuk jellemző, személyre szabott használati élményt.

„Az adatközpontba blade PC-ket telepítve sikerült kielégítenünk a jobb menedzselhetőség és a fokozott biztonság iránti igényt” – nyilatkozta Kevin Thompson, a Sallie Mae munkaállomás-üzemeltetésért felelős vezetője. „A CCI világos, egyszerű megoldás, sokkal könnyebb kezelni, mint a különálló PC-ket. A központilag felügyelt HP blade PC –k  nagyobb megbízhatóságának köszönhetően informatikusainknak sokkal kevesebb időt kell a PC-k menedzselésére fordítaniuk.”

A cég becslése szerint a HP CCI bevezetése a tipikusnak számító négyéves életciklus alatt akár 50 százalékkal is mérsékelheti a teljes élettartamra vetített összköltséget (TCO) a hagyományos asztali gépekhez képest.

„Máris érzékeljük a HP által ígért előnyöket: a fokozott biztonságot, az egyszerűbb felügyeletet és az alacsony TCO-t” – jelentette ki Corie Smith, a Cinergy vezető kliensszámítástechnikai szakembere. „A könnyebb szervizből és támogatásból eredően az új megoldás jóval olcsóbb a hagyományos PC-knél. Adataink biztonsága felől is nyugodtabbak vagyunk, hiszen soha nem kerülnek az adatközpont határain kívülre.”

A szabványos HP CCI megoldásnál az ügyfél telephelyén elhelyezett hozzáférési eszközök (pl. HP Compaq vékony kliensek) biztonságos bejelentkezéssel (secure login) lépnek kapcsolatba a dedikált HP blade PC-kkel. A rendszer dinamikusan rendeli hozzá a felhasználókat a rendelkezésre álló blade PC -khez, amelyek az adatközpontban elhelyezett hálózati tárolókból hívják le a kívánt egyedi profilt. Ez a biztonságos, központosított modell egyszerűsíti az osztott PC-k menedzselését és nagy mértékben javítja az adatbiztonságot.

„Az új HP blade PC esetében a BladeSystemmel kapcsolatban felhalmozott szaktudást hasznosítva fejlesztettük tovább a hagyományos üzleti célú asztali PC-t” – magyarázta Jeff Groudan, a HP üzleti célú asztali PC üzletágának marketingért felelős alelnöke. „Tekintve, hogy több mint 69 százalékos növekedésre számítunk a vékonykliens-piacon és AMD-alapú blade PC-nk is rendkívüli teljesítménnyel rendelkezik, minden esélyünk megvan rá, hogy vezető pozíciót szerezzünk a szegmensben.”

„A CCI-vel a vállalatok megbízhatóbbá, biztonságosabbá tehetik PC-iket és hatékonyabban menedzselhetik őket, így mindig egy lépéssel a gyakori IT-problémák előtt járhatnak” – fejtette ki Rob Enderle, a The Enderle Group vezető elemzője. „A CCI bevezetésével a HP-é az ágazat legszélesebb asztali gépes portfóliója. Ráadásul valamennyi platform egységes felügyeleti és biztonsági szoftverekkel dolgozik. A gazdag választék is jól mutatja, hogy a HP az üzleti felhasználók által legfontosabbnak tartott területekre koncentrálja innovációs erőfeszítéseit.”

Emelt szintű adatbiztonság, felügyelet és teljesítmény


A HP CCI megoldás szerves részeként funkcionáló HP bc1500 blade PC rendkívül alacsony fogyasztású AMD Athlon™ 64 processzorral dolgozik. Nagy teljesítménye és rugalmassága révén ez a CPU támogatja az egyszerű átállást a 32 bitesről a 64 bites számítástechnikára. Az új blade PC felhasználói gyorsabban el tudják indítani alkalmazásaikat, nagyobb memóriát és jobb grafikus képességeket vehetnek igénybe, sőt a jövő virtualizációs technológiáinak előnyeit is élvezethetik.

„Olyan blade PC processzor fejlesztésére törekedtünk, amely megfelel az ügyfelek nagy teljesítmény, kis fogyasztás és hatékony hűtés iránti igényének. A kis áramfelvételű AMD Athlon 64 processzor rugalmas megoldást kínál a HP bc1500 blade PC-hez. Kiváló egy wattra jutó számítási teljesítménnyel rendelkezik és a 32 illetve 64 bites technológia párhuzamos támogatásának köszönhetően hosszabb rendszerélettartamot nyújt” – nyilatkozta Bob Brewer, az AMD asztali gépes divíziójának mikroprocesszor-megoldásokért felelős alelnöke. „Hiszünk a CCI megoldás által képviselt értékben, ezért saját szervezetünknél is ilyen infrastruktúrát használunk."

A HP CCI ágazatvezető az egy négyzetméteren működő blade PC-k számát illetően. Tápellátási és hűtési igénye rendkívül alacsony, a bc1500 blade PC fogyasztása csupán töredéke a hagyományos asztali gépekének. Segítségével a vállalatok konszolidálhatják és optimalizálhatják számítástechnikai és adattárolási erőforrásaikat, könnyebben hozzáférhetnek az információkhoz és egyszerűbben nyomon követhetik azokat a hatósági követelmények teljesítéséhez. A CCI emellett a katasztrófa-elhárítás és az üzletmenet-folytonosság szempontjából oly lényeges biztonsági másolatkészítést is egyszerűsíti.

A Microsoft® Remote Desktop Connection szoftvernek köszönhetően a HP CCI megbízható teljesítményt nyújt a felhasználóknak a HP bc1500 blade PC-kel kiépített dedikált gép-gép kapcsolatban. A közvetlen kapcsolat révén kiküszöböli a szerveralapú erőforrásmegosztásra jellemző porting- és teljesítmény-problémákat. A HP a Microsofttal szorosan együttműködve garantálja ügyfeleinek a teljes körű hardver- és szoftvertámogatást.

„A CCI megoldás innovatív platform, amellyel a Windows XP-t futtató ügyfelek biztosítani tudják végfelhasználóiknak a Windows-alapú asztali gépek használati jellemzőit. Mivel a PC-hardvereket az adatközpontba telepíti, jelentős biztonsági és TCO-előnyöket ígér a céges IT-részlegek számára" – jelentette ki Brad Brooks, a Microsoft Windows XP-ért felelős igazgatója. „A Microsoft teljes mellszélességgel támogatja ügyfeleit, akik most már a CCI megoldás előnyeit is élvezhetik.”

Az IT-felügyelet terén a HP CCI együttműködik a HP Systems Insight Manager és a HP Rapid Deployment Pack fejlettebb verzióival, amelyek a HP ProLiant pengék kiosztását és figyelését is támogatják.

Ha a biztonságosabb bejelentkezés érdekében az ügyfelek SmartCard technológiákat is alkalmaznak, többtényezős autentikációval férhetnek hozzá a HP CCI blade PC-khez a HP t5000 sorozatú vékony kliensekről. Ez a megoldás a puffer-túlcsordulást okozó vírustámadások ellen is véd.

Piaci bevezetés, ár és garancia


A HP CCI megoldása az Egyesült Államokban és Ausztráliában már jelenleg is rendelhető, a magyarországi forgalmazásról egyelőre nincsenek információk. Ára régiónként változik. Az ügyfél specifikációja szerint rackre szerelt, konfigurált és tesztelt, komplett HP CCI megoldást a HP Factory Express szolgáltatása keretében lehet beszerezni. A HP bc1500 blade PC kielégíti a káros anyagok használatát korlátozó uniós RoHS irányelv követelményeit. A termékhez három év emelt szintű cseregarancia (Advanced Exchange) jár.

Kulcsszavak: AMD szerver HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50