Cseh Versenyhivatal: A Kapsch építheti az autópályadíj-beszedő rendszert

forrás Prim Online, 2006. február 7. 13:01
A Cseh Versenyhivatal (UOHS) jóváhagyta a a Kapsch TrafficCom megbízását – a Cseh Köztársaságban a tehergépjárművek elektronikus díjbeszedő rendszerének létesítésére vonatkozó megbízás érvénybe lépett.
A Versenyhivatal hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Csehországban a tehergépjárművek elektronikus díjbeszedő rendszerének létesítésére a megbízást a Kapsch TrafficCom kapta. A Kapsch TrafficCom-ot már a múlt év novemberében a kiírás győztesként hirdették ki.

A cseh Versenyhivatal döntése igazolta Erwin Toplak, a Kapsch TrafficCom elnökének előzetes várakozásait: „Meggyőződésünk volt, hogy tökéletes és testre szabott ajánlatot dolgoztunk ki a cseh díjbeszedő rendszer megvalósítására. Lényeges volt számunkra, hogy minden helyi törvényt és rendelkezést a lehető legpontosabban vegyünk figyelembe, és az összes állami követelményre tekintettel megfelelő gondossággal dolgozzuk ki a megoldást. Természetesen e rendkívül komplex kiírás esetében is hasznunkra vált az elektronikus díjbeszedő rendszerek területén szerzett évtizedes tapasztalatunk. A projektjeinket világszerte a megadott határidőre valósítottuk meg, rendszereink teljesítménye a szerződéses követelményeket rendre meghaladta- ez az általunk alkalmazott megoldások minőségéről tanúskodik.”

A vesztes versenytársak kifogásaikat a legfelső és egyben utolsó fellebbviteli fokon nyújthatják be. Cseh jogászoktól származó információ szerint erre 10 napos határidő áll rendelkezésre, s a fellebbezésre további 30 napon belül válaszol az UOHS elnöke. A szerződés aláírására a 10 napos határidő lejárta után, illetve új kifogások benyújtása esetén, további 30 nap múlva kerülhet sor. „Megítélésünk szerint a kifogások és az ezekkel kapcsolatos média-nyilvánosság arra irányul, hogy a kizárt ajánlatok hiányosságairól a figyelmet elterelje és a projekt megkezdését késleltesse, így végső soron az állam bevételektől esik el” – mutatott rá Karel Feix, a prágai Kapsch Telecom ügyvezetője.

A tehergépjárművek elektronikus díjbeszedő rendszerének indítását Csehországban 2007. január 1-jére tervezik – a cseh szakasz hossza az első ütemben kereken 970 km lesz, a másodikban kb. 1100 km autópályát és gyorsforgalmú utat ölel fel.

E projekt megvalósítását a Cseh Köztársaságban a Kapsch számos helyi alvállalkozó bevonásával végzi – mint pl. a Stavby silnic a železnic, a.s. (SSŽ), egy jónevű építőcég, aki előreláthatólag az infrastruktúra kialakítását végzi, vagy a Československa obchodní banka, a.s (ČSOB); összességében a projekt 60 %-át cseh cégekkel valósítják meg. A konzorciumban önállóan képviselteti magát a PVT. a.s., egy klíringgel és informatikával foglalkozó cseh cég.

A helyi partnerekkel való szoros együttműködés a Kapsch TrafficCom számára a világot behálózó projektjeinél kiemelt jelentőségű, hiszen fontos támogatást jelent a projekt megvalósításában és erős helyi értékteremtést generál az adott országban.

Kulcsszavak: +céginfo Kapsch

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59