Megjelentek az első Lenovo márkajelzésű PC-k

forrás Prim Online, 2006. február 24. 14:36
A Lenovo bemutatta első, Lenovo márkanév alatt világszerte piacra kerülő számítógépeit, a Lenovo 3000 termékcsaládot. Kínai, japán és amerikai kutatók, tudósok és tervezők a Lenovo nagyvállalati és otthoni számítógépes technológiai örökségét kombinálva megalkották a kisvállalkozások számára optimális számítástechnikai eszközt. A Lenovo 3000 termékcsalád új asztali és hordozható számítógép modelljei a legkorszerűbb processzorokkal vannak felszerelve és stílusos külsővel, ezüst színű házban kerülnek forgalomba.
“Az új Lenovo 3000 modellcsalád egyesíti a ThinkPad-szériákban megtalálható legsikeresebb technológiákat és a legújabb Lenovo fejlesztéseket, amelyekre a PC használója valóban számíthat” - mondta el Deepak Advani, a Lenovo alelnöke és marketingigazgatója. A Lenovo új számítógépei a teljesítményükhöz igazodó árakkal az ideális választást jelentik még a legkisebb cégek számára is.

Lenovo Care: gondtalan számítástechnika

A Lenovo 3000 számítógépek egy egyedi, könnyen használható, ún. Lenovo Care programcsomaggal rendelkeznek, amely segít a számítógép könnyű működtetésében, és garantálja a gondtalan számítógép-használatot mindenki számára. A Lenovo Care eszközeinek segítségével a PC üzemeltetése jelentősen leegyszerűsödik, az előre telepített programok önjavító képességgel ruházzák fel a gépet. A kritikus rendszerfrissítések eddigi manuális telepítése helyett a Lenovo 3000 gépek felismerik és frissítik a gépen található szoftvereket, levéve ezt a fáradtságos terhet a felhasználó válláról. Ezeken kívül a Lenovo Care fenntartást támogató tulajdonságai hozzásegítik a felhasználót ahhoz, hogy számítógépe mindig úgy működjön, mintha új lenne.

A Lenovo Care szinte fölöslegessé teszi az IT help desk szolgáltatást, hisz számos hasznos programot egyesít:

Egy gombos rendszer-helyreállítás, amely támogatja a felhasználót a problémák felismerésében, segítséget nyújt és helyrehozza a vírusok és egyéb káros programok okozta hibákat.
Automatikus frissítés, amely program önállóan letölti és telepíti a kritikus frissítéseket a felhasználó által megadott időben, így folyamatosan csúcsteljesítményre képes a számítógép.
Könnyű kapcsolódás mind a vezetékes, mind vezeték nélküli hálózathoz, bárhol is jár otthon vagy az irodában.

Lenovo 3000 notebookok

A Lenovo új 3000-es termékvonala új notebokokokat a Lenovo C sorozatot, és új asztali számítógépeket, a Lenovo J sorozatot foglalja magába, amelyek a vállalat díjnyertes ThinkPad és ThinkCentre termékeivel együtt teszik teljessé a kínálatot.

A Lenovo C100 notebookokat olyan kisvállalkozóknak fejlesztették ki, akik megbízható, ugyanakkor erős számítógépet keresnek, vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséggel, beépített hibajavító eszközökkel és multimédiás kiegészítőkkel. A stílusos és elegáns megjelenésű új C100-as gépek az ezüstösen csillogó külsőt stabil teljesítménnyel kombinálják. A díjnyertes ThinkPad notebookok fejlesztői által létrehozott C sorozat a Lenovo világszínvonalú mérnökeinek köszönhetően a kiváló minőséget és a megbízhatóságot képviseli a hordozható számítógépek piacán.

A mindössze 2,8 kilogramm súlyú C100-as gép többféle csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik, mint például az integrált 802.11 a/b/g vezetéknélküli LAN, a Bluetooth (egyes modellekben), vagy a 10/100 ethernet és modemkapcsolat. Az új Lenovo notebookok emellett olyan multimédiás képességekkel bírnak, mint a sztereó hangszórók, beépített mikrofon – a hanganyagok rögzítésére és lejátszására - , CD/DVD író-olvasó vagy DVD író. A csupán 3,3 cm vastag C100-as gépeken négy USB portot, 3 az 1-ben memóriakártya-olvasót, továbbá firewire és S-video kimenetetet is találhatunk.

A C sorozat tagjait Intel® 915GM chipsettel szerelik, amelyhez Pentium® M vagy Celeron® M processzor választható. Egyes modellekben az Intel Centrino mobil technológia is megtalálható. A sokat utazók értékelni fogják a 8-cellás akkumulátorral elérhető akár 5 órás működési időt és a Lenovo díjnyertes billentyűzetét is.

Lenovo 3000 asztali PC-k

A Lenovo J100-as asztali számítógépeket olyan kisebb cégek vagy vállalkozók igényei szerint tervezték, akik egy megbízható, könnyen használható, tetszetős PC-t szeretnének. A J-sorozatú gépek letisztult, gömbölyű formákból építkező és oldalsó szellőzővel ellátott házzal rendelkeznek és számos olyan hasznos kiegészítő vásárolható hozzájuk, mint például a ThinkVision USB SoundBar vagy a ThinkPlus Preferred Pro USB ujjlenyomat-olvasós billentyűzet.

A Lenovo J100-asok SATA-támogatással és 6 USB 2.0-porttal rendelkeznek, amelyek közül kettő az előlapon található, csakúgy mint az audio csatlakozók.
A Lenovo J sorozatú asztali számítógépei számos különböző konfigurációban megvásárolhatók. Mindegyik Lenovo 3000 számítógéphez 1 éves, szervizgarancia jár, amit az IBM díjnyertes szervíze és támogatása biztosít.

Beszerezhetőség és árak
A Lenovo J sorozatú számítógépei várhatóan március elejétől a C sorozatú notebookok pedig április végétől lesznek elérhetőek Magyarországon.

Kulcsszavak: notebook PC Lenovo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50