Új beszerzési megoldások a Marketline-tól

Kovács Attila, 2006. május 9. 14:04
A T-Online Magyarország Zrt. beszerzést támogató alkalmazásokkal foglalkozó Marketline üzletága ma sajtótájékoztatón adott számot múlt évi pénzügyi eredményeiről, illetve három új megoldásáról (e-számla, iCity, európai piactér).
A kifejezetten az IT-re tervezett, b2c és b2b típusú elektronikus számlázást segítő Marketline e-számla rendszerrel a Marketline szerint akár 70%-os költségcsökkenés érhető el az elektronikus számlázás során. A rendszer tömeges számla kibocsátására alkalmas, a fapados légitársaságoknak kifejlesztett program mintegy 210 ezer számlát képes előállítani havonta. Az e-számla elektronikus aláírással ellátott dokumentum, az aláírást az NHH által hitelesített Marketline Integrált Aláíró Modul végzi.

Az iCity önkormányzatoknak szánt elektronikus kereskedelmi alkalmazás, amely figyelembe veszi az új közbeszerzési törvény előírásait. Elsőként az országban a Szegedi Önkormányzat vezette be. A megoldás használatával a Marketline szerint akár 20%-os megtakarítás is realizálható a beszerzési árakban.

Nemzetközi projektekben használható a Marketline európai e-beszerzési rendszere, amely peer-to-peer lazán kapcsolt szolgáltatásokat használ az EU-s projektekben. A Marketline bekapcsolódott egy integrált EU e-pictér létrehozási munkáiba. A rendszer jelenleg a tervezés és piaci elemzés fázisában van, a tapasztalatokról a T-Online Marketline május végén, június elején szervez Budapesten nemzetközi konferenciát.

A Marketline 2005. évi eredményei: 433 aukción 23 milliárd forintos forgalom; a kumulált forgalom meghaladta a 100 milliárd forintot, a Marketline partnerei összesen 15 milliárd forintot takarítottak meg. A magyarországi b2b típusú online aukciós piacot a Marketline szakemberei 80-90 milliárd forintra becsülik. Ebből a Marketline részesedése mintegy 30 milliárd forint lehet.
Kulcsszavak: Marketline T-Online

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55