Megbéníthatja az Explorert az egyik augusztusi javítófolt

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 16. 19:51
A Microsoft augusztus 8-án kiadott MS06-042 számú kritikus biztonsági frissítésének letöltése után egyes esetekben lefagyhat vagy összeomolhat az Internet Explorer böngészőprogram.
A probléma a Windows XP Service Pack 1 és Windows 2000 rendszereken futó IE 6-os verziót érinti. A Microsoft közleménye szerint a lefagyás akkor következhet be, ha a felhasználók olyan oldalakra látogatnak, amelyek tömörítés mellett HTTP 1.1 protokollt használnak. A legtöbb bejelentés olyan esetekről érkezett, amikor webalapú interfésszel ellátott PeopleSoft alkalmazásokat, illetve a Microsoft saját vevőszolgálati CRM eszközeit használták. A szoftverkonszern augusztus 22-én adja ki a szóban forgó frissítés javított változatát az érintett felhasználóknak. A Microsoft ügyfélszolgálata addig is több ízben a HTTP 1.1 alkalmazás kikapcsolását javasolta a tanácsot kérőknek, ennek végrehajtása azonban nagyobb rendszereken elég körülményes. A másik megoldás az adott alkalmazásokon a tömörítés ideiglenes kiiktatása lehet, ez viszont nagymértékben lelassíthatja ezek működését.

A Cnet információi szerint a Microsoft rendelkezik egy átmeneti javítófolttal a probléma kiküszöbölésére, ez azonban nem tölthető le közvetlenül, hanem csak külön telefonos megkeresésre férhető hozzá a terméktámogatási szolgáltatáson keresztül. Az Internet Explorer esetében nem ez az első olyan alkalom, amikor egy biztonsági frissítés problémát okoz. Áprilisban például kijavítva újból ki kellett bocsátani egy frissítést a böngészőhöz, mivel az eredeti javítófolt gondokat okozott egyes Hewlett-Packard és nVidia illesztőprogramok működésében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59