Megjelent az Adobe Photoshop Elements 5.0

forrás Prim Online, 2006. szeptember 13. 13:24
A professzionális Photoshop képszerkesztő program népszerű kistestvére az Elements 5. részéhez érkezett. Természetesen ezúttal is számos újdonsággal szolgál, amellyel megkönnyíti a hobbi-fotósok mindennapjait.
Az Adobe Photoshop Elements 5.0 új képességek között érdemes megemlíteni a rugalmas sablonokat, amelyek segítségével pillanatok alatt elkészíthetünk egy képkompozíciót. A már szokványos diavetítést dinamikusabbá téve, Flash segítségével, animációs jellegűvé alakíthatjuk a fotóinkat. Szintén a Flash technológiára alapozva webes képgalériát is készíthetünk, amelynél nagy előny, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem szükséges web tudás a részünkről, mert az Elements mindent elvégez helyettünk. Az új színgörbe beállítások módot adnak arra is, hogy sokkal finomabban hangoljuk be a szín-, világosság-, és expozíciós értékeket.

Érdemes még szót ejtenünk a színes képek egy kattintásal fekete-fehérré alakításáról is, a lencse korrekcióról és az elmosott részek élesítésének lehetőségéről is. Természetesen a képek jellegzetes "piros szem" effektusát továbbra is probléma nélkül el tudjuk távolítan a szoftverrel. Végül, ha ideállissá átalakított fotónkat meg szeretnénk másokkal osztani, ezt is nagyon egyszerűen megtehetjük, ugyanis az Elements új funkciójának köszönhetően egy mozdulattal feltölthetjük az Internetre, ahol még további kényelmi szolgáltatások várnak bennünket.

A Photoshop Elements képszerkesztő programról a http://szoftver.hu/photoshopelements címen találhatunk bővebb információt. Azok számára pedig, akik a képszerkesztés és a videoszerkesztés témája iránt egyaránt érdeklődnek, ajánlott megtekinteni az Adobe Photoshop és Premiere Elements kettősét.

Forrás: http://www.szoftver.hu/
Kulcsszavak: multimédia Photoshop Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50