Az IBM, az Oracle és az i-flex együttműködik a banki megoldások területén

forrás Prim Online, 2006. október 19. 14:36
Az IBM, az Oracle és az i-flex bejelentették együttműködésüket, amelynek keretében közös banki ügyfeleik vállalatirányítási alkalmazásaihoz, banki alaprendszereihez és kockázatkezelési megoldásaihoz együttesen biztosítják a magas színvonalú infrastruktúrát, szolgáltatásokat és technikai támogatást.
A banki informatikában hagyományosan vezető IBM-architektúrákon az Oracle ágazati alkalmazásai, valamint az i-flex banki alaprendszere és kockázatkezelési megoldása futnak majd. A három cég bevált, piacvezető ügyfélkapcsolat-kezelési, tranzakciófeldolgozási, kockázat- és adatelemzési, illetve üzemviteli szoftvereivel a bankok vezetői által kidolgozott stratégiák hatékonyan és pontos időzítéssel végrehajtható tevékenységekre fordíthatók le.

A bejelentés fontos újdonsága, hogy az i-flex sokoldalú lakossági banki alkalmazáscsomagja, a FLEXCUBE most már az IBM System z nagygépes platformon is elérhető. Ez a világszínvonalú teljesítményt, megbízhatóságot és adatbiztonságot nyújtó megoldás a bankok legmagasabb elvárásainak is megfelel. A banki ügyfelek színvonalas kiszolgálására irányuló szövetség keretében az IBM azt tervezi, hogy az Oracle és az i-flex szolgáltatásaival kibővítve kínálatát egyedülálló integrációs lehetőségeket és támogatást biztosít az IBM-platformokhoz.

A három vállalat egységesen úgy látja, hogy a banki szférában a versenyelőny megszerzésének és megtartásának fő feltételei a következők:

·    Elébe kell menni az ügyfelek igényeinek, egységes színvonalú kiszolgálást biztosítva mind a hagyományos, mind az elektronikus csatornákon
·    A piaci lehetőségek megragadásához a bankoknak gyorsan és rugalmasan össze kell tudnia állítaniuk a megfelelő tartalmú és árazású új termékeket
·    A sok terabájtnyi adathalmazból pillanatok alatt ki kell tudni szűrni a kockázatok felméréséhez, az előírásos működés biztosításához és a termékek jövedelmezőség szerinti rangsorolásához szükséges információkat.
Kulcsszavak: I-flex bankszolg Oracle IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55