Ericsson-Intel: együttműködés a szélessávú mobilszolgáltatások érdekében

forrás Prim Online, 2006. december 5. 14:19
Az Ericsson bejelentette, hogy az Intellel együttműködésben felgyorsítja azon mobilszámítógépen igénybe vehető szolgáltatások és alkalmazások bevezetését, amelyeket az Ericsson szélessávú mobil- és IMS megoldása, illetve a mobilkliensek és szerverek számára kifejlesztett Intel Core mikroarchitektúra tesz lehetővé.
Az együttműködés célja a szélessávú mobil- és multimédiás szolgáltatások fellendülésének felgyorsítása kényelmesebb és vonzóbb felhasználói élményt kínálva a fogyasztók és a vállalatok számára.

A két vállalat együtt dolgozik a mobilszolgáltatók számára készült megoldások integrálásán. Ennek révén a szolgáltatók szélessávú mobilszolgáltatásokat tartalmazó vonzó csomagot kínálhatnak majd a hordozható számítógépet használó vállalatok és fogyasztók részére. Ez magában foglalja a kényelmes, gyors és zökkenőmentes szélessávú felhasználói élményt, a biztonságos és teljes körűen menedzselt számítógépes környezetet (ennek köszönhetően növekszik majd a vállalatok informatikai hatékonysága), a következő generációs nagy felbontású multimédiás kommunikációt, valamint a szórakoztató és internetes szolgáltatásokat, és mindezt nem helyhezkötötten.

Az integrált megoldások az Ericsson mobil szélessávú alkalmazások számára kifejlesztett HSPA-platformján, illetve az Intel mobiltechnológiájával való konvergenciát lehetővé tévő IMS-platformján alapulnak majd.

Szintén az együttműködés részét képezik olyan marketing- és technológiai programok, amelyek segítségével független szoftverszállítók multimédiás alkalmazásokat fejleszthetnek és vihetnek piacra mobilhálózatokhoz. Az új alkalmazások piacra kerülési idejét felgyorsítandó, a két vállalat fejlesztési eszközöket, a rendszerekhez való korai hozzáférést, képzést és jóváhagyási támogatást biztosít a szoftverfejlesztők számára a globális központokban.

Az Ericssonnak és az Intelnek egyaránt érdekében áll a piac élénkítése, nyílt szabványok alkalmazásának elősegítése, valamint új szolgáltatások létrehozása és telepítése a mobil szélessáv számára. A cél a multimédiás szolgáltatások piaci befogadásának felgyorsítása. Idetartoznak a vállalati, a kommunikációs és együttműködési szolgáltatások, valamint az interaktív televíziózás, a játékok, a zeneszolgáltatások, a hálózatépítési és professzionális alkalmazások.

Az Ericsson a december 4. és 8. között Hongkongban megrendezendő ITU Telecom World 2006 fórumon mutatja be a HSPA és az Intel Centrino Duo mobiltechnológia által lehetővé tett szélessávú mobil- és IMS-alapú szolgáltatásokat.
Kulcsszavak: Ericsson Intel ITU

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50