HP Magyarország: megérkeztek az Edgeline technológiát alkalmazó többfunkciós eszközök

forrás Prim Online, 2007. május 31. 14:57

Magyarországra érkeztek a HP Edgeline technológiát alkalmazó többfunkciós eszközei. A HP CM8060/CM8050 rendszerek ötvözik a lézer- és tintasugaras technológia előnyeit.

A HP 1,4 milliárd dolláros beruházással kifejlesztett skálázható nyomtatási technológiája (Scalable Print Technology) több fúvókát tartalmazó, nagyobb nyomtatófejek tervezését teszi lehetővé. Ennek nyomán fejlesztették ki a HP Edgeline megoldást, amely az oldal egész szélességét lefedő nyomtatófejekkel dolgozik. Mivel ennél a technológiánál a nyomtatófejek helyett a papír mozog, a gép gyorsabban, élesebben és élénkebb színhatással nyomtat.

A HP Edgeline technológia mellett a HP Vivera irodai tinták is hozzájárulnak a teljesítményhez és nyomatminőséghez. A kimondottan HP Edgeline technológiához tervezett tinták gyorsan áthaladnak a rendszeren, rövid időn belül száradnak, és lézerminőségű nyomatókat produkálnak. A komplett rendszer használata minden sebességnél garantálja a valósághű színeket és az éles szöveget. A HP új tintáival és kötőanyagaival évtizedekre archiválható, vízálló nyomatok készíthetők. A HP CM8060/CM8050 színes MFP-ivel készített anyagok nem savasak, gyorsan száradnak és vízállóak – tartósságuk és minőségük minden céges igényt kielégít.

Az automatikus nyomtatófej-beállítást és a beágyazott sűrűségmérővel színkalibrációt is végző, zárt hurkú rendszer maximális színegyezést, és minden nyomtatási feladatnál egységes színminőséget biztosít.

A HP CM8060 színes MFP akár 60 fekete-fehér vagy 50 színes, a HP CM8050 átlagosan 50 fekete-fehér vagy 40 színes oldallal készül el percenként. Külön említést érdemel, hogy a HP CM8060/8050 rendszerek mindegyike 12 másodperc alatt elkészül az első oldallal (készenléti üzemmódból éledve).

Az 1,6 GHz-es Intel Pentium M-730 processzorral, 1 GB RAM memóriával és nagy teljesítményű HP Jetdirect Fast Ethernet beágyazott nyomtatószerverrel ellátott HP CM8060/CM8050 színes MFP-k maximális átviteli sebessége 1 GB/s. Mindkét rendszer gyors feldolgozásra készült és lehetővé teszi, hogy a felhasználó rövid időn belül visszatérjen a nyomtatási feladat alkalmazásába. Így a produktivitás és a munka hatékonysága is javul.

A HP CM8060/CM8050 színes MFP-k maximális élettartama 8 év, havi 20 ezer oldalas terhelés mellett.

A biztonságos nyomtatási és képalkotási környezetet nyújtó MFP-k védik a hálózaton továbbított kritikus adatokat, és különféle eszközökkel, illetve ellenőrző listákkal egyszerűsítik a proaktív üzletvitelt:

  • A Private Printing funkció a dokumentumok védelme érdekében csak azután nyomtatja ki a kényes dokumentumokat, hogy a felhasználó az eszköz kezelőpaneljén megadta négy számjegyű azonosítókódját (PIN).
  • A HP Jetdirect beágyazott nyomtatószerver sokféle szabványos és megbízható biztonsági protokollt támogat (pl. 802.1x vezetékes hálózatokhoz, SNMPv3 és HTTPS, Secure IPP (IPP-S) és IPsec.3)
  • A HP Web Jetadmin jelentéskészítő bővítőmodul (Report Generation Plug-in) feladat, felhasználó, eszköz vagy alkalmazás szerint nyomon követi az egyes nyomtatók és MFP-k használati trendjeit.
  • A beépített helyi és hálózati hitelesítés (LDAP, Kerberos) újabb biztonsági réteget képezve segíti a rendszergazdákat az eszközök hozzáférésének szabályozásában. A rendszergazdák bejelentkezéshez köthetik az eszközhasználatot: így korlátozhatják a teljes funkcionalitás, vagy egyes jellemzők (pl. a másolás vagy a dokumentumkézbesítés) használatát.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50