A Telekom Austria megveszi a második számú fehérorosz mobilszolgáltatót

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 4. 08:34

A Telekom Austria megszerzi a második számú fehérorosz mobilszolgáltatót, az MDC-t.

A Telekom Austria úgy jut a céghez, hogy most megvásárolja az MDC anyavállalata, a Cipruson bejegyzett SB Telecom 70 százalékát egymilliárd dollárért adósság-átvállalással együtt, és opciót vált a maradék megvételére is 2010-ben 450 millió dollárért, közölték az osztrák távközlési vállalatnál szerdán.

Az MDC-nek 2,5 millió ügyfele van, övé volt tavaly a fehérorosz piac 42,5 százaléka.

  •  


A Telekom Austria mobilszolgáltató leányvállalata az utóbbi években Ausztrián kívül Bulgáriára, Horvátországra, Szlovéniára, Szerbiára és Liechtensteinre is kiterjesztette tevékenységét, és a Telekom Austria decemberben 90 millió euróért megvásárolta az ír eTelt, amely telefon-, internet- és adatforgalmi szolgáltatásokat nyújt, és virtuális mobilszolgáltatóként is tevékenykedik Ausztriában. Az ügylet az eTel minden magyarországi, ausztriai, csehországi, szlovákiai és lengyelországi tevékenységét felöleli, az ügyletet idén áprilisban zárták. Az eTel Bécsben, Eisenstadtban, Frankfurtban, Pozsonyban, Prágában, Budapesten és Varsóban rendelkezik érdekeltségekkel.

A Telekom Austria egyik külföldi befektetése, a bolgár Mobiltel 2005. júniusban zárt megvétele 1,6 milliárd euróért, a valaha végrehajtott második legnagyobb osztrák külföldi vállalatfelvásárlás volt.

Kulcsszavak: Telekom Austria +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

A magyarok tartozásainak 43%-a telekommunikációs szolgáltatásokhoz köthető

Friss adatok szerint a magyar lakosság tartozásainak majdnem fele telekommunikációs szolgáltatásokhoz köthető, a befizetések közel 84%-a pedig már banki átutalással történik – derül ki az EOS Magyarország kutatásából.

2024. június 4. 15:58

Stratégiai együttműködést jelentett be az SAP és az Amazon Web Services

Az SAP AI Core és az Amazon Bedrock alapmodell szintű integrációja a vállalati ügyfelek számára egyszerűsíti a manuális folyamatokat és generatív AI-alapú betekintést kínál vállalati folyamataikba

2024. június 4. 14:35

A HONOR közzétette 2023-as ESG jelentését a Fenntartható Fejlődés Fórumán

A HONOR megrendezte a második HONOR ESG Fenntartható Fejlődési Fórumot a pekingi Palotamúzeum Jianfu Palotakertjében.  A rendezvényt olyan szervezetek támogatták, mint az ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezetének (UNIDO) Befektetési és Technológiafejlesztési Irodája (ITPO), a Központi Szépművészeti Akadémia (CAFA) és a Kínai Körforgásos Gazdaság Szövetsége (CACE). Az eseményen diplomaták, nemzetközi szervezetek, ipari szövetségek, egyetemek és vállalkozások vettek részt, hogy a fenntarthatóságot átfogó módon vitassák meg.

2024. június 4. 13:02

K&H: kivárnak a cégek az innovációkkal

A kedvezőtlen gazdasági kilátások és a drága források miatt a magyar vállalatok kivárnak a termék- és szolgáltatásfejlesztéssel, inkább a meglévő ügyfélkörük megtartására, jobb kiszolgálására, valamint belső folyamataik hatékonyságának javítására törekszenek – derül ki a K&H innovációs index felméréséből.

2024. június 4. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47