Red Hat-Sun együttműködés a Java technológia fejlesztésében

forrás Prim Online, 2007. november 22. 18:00

A Red Hat cég bejelentette, hogy a nyílt forráskódú Java szoftver fejlesztésével kapcsolatos megegyezést kötött a Sun Microsystems-szel. A Red Hat a Sun széleskörű hozzájárulói megegyezését írta alá, amely a Sun által vezetett összes nyílt forráskódú projektben való Red Hat részvételre kiterjed.

Emellett a Red Hat aláírta a Sun OpenJDK Community TCK licenc-megegyezését is. Ez a megegyezés hozzáférést biztosít a vállalatnak ahhoz a tesztelési csomaghoz, amely meghatározza, hogy az OpenJDK projektből származó egyes Java Platform Standard Edition (Java SE) implementációk megfelelnek-e a Java SE 6 specifikációnak.

A Red Hat az első jelentősebb szoftvergyártó, aki Java SE technológia kompatibilitási készletet (TCK) licencel a Java SE kompatibilitás támogatása érdekében. A Red Hat a Java technológiai modell innovációja és fejlesztése érdekében fejlesztői hozzájárulásait is megosztja majd a Sunnal az OpenJDK közösség tagjaként. Ezek a megegyezések elősegítik, hogy a Red Hat egy teljesen kompatibilis, nyílt forráskódú Java fejlesztési készletet (JDK) hozzon létre – beleértve a Java futási környezetet is (JRE) – Red Hat Enterprise Linux számára.

A Red Hat mint hozzájáruló, teljes hozzáféréssel rendelkezik az OpenJDK kódbázisához, valamint a Java SE 6 TCK-hoz, amely lehetővé teszi, hogy igény esetén Java futási környezetet is szállítson a Red Hat Enterprise Linuxhoz, ami jelentős mértékben jobbítaná a Java szoftveralkalmazásokat. A Red Hat ügyfelei a jelentős mértékben optimalizált, csökkentett JBoss Enterprise Middleware futásidő előnyeit élvezik majd Linux környezetben.

“A Red Hat teljes mértékben támogatja a Sun bátor döntését: a Java technológia nyílt forráskódúvá tételét. Azután, hogy a Java technológiai modell már több mint 10 éve folyamatosan vezető szerepet tölt be, a felgyorsult innováció korába fog belépni, és a környezetek széles körében a nagyfokú elterjedtség előnyeit élvezi majd,” - mondta Sacha Labourey, a JBoss műszaki igazgatója. “A Red Hat ezeken a stratégiai megegyezéseken keresztül elkötelezi magát, hogy hozzájárul a Java platformhoz, és kompatibilis, nyílt forráskódú Java szoftver implementációt terjeszt.”

“A Sun üdvözli a Red Hatet az OpenJDK közösségben,” 
- mondta Rich Green, a Sun Microsystems szoftver alelnöke. “A közösségbe vetett bizalom jele a Red Hat, a nyílt forráskódú vezető ilyen széles körű részvétele a közösségben. Amikor nyílt forráskódúvá tettük a Java implementációnkat, reméltük, hogy ilyen együttműködést tapasztalunk majd a GNU/Linux és a Java technológiai modellje között. Örvendünk annak, hogy a nyílt forráskódú Java technológia ígéretét a Red Hat vezetésével látjuk megvalósulni.”


(Forrás: Enterprise Open Source Weekly)

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59