Több mint egymillióan kattintottak a Startlapra

MTI Sajtóadatbank, 2008. január 14. 08:47

Rekordszámú, több mint 1,1 millió egyedi látogató kereste fel a Startlapot múlt hétfőn a Medián Webaudit adatai szerint.

Az internetes honlap sikerét részben a tavaly nyári megújulásának köszönheti, ugyanis számos olyan változást vezetett be, amelyet szívesen használnak az internetezők. Az oldal látogatói például beállíthatják a portál megjelenését, közvetlenül beléphetnek az ingyenes levelezőrendszerekbe és a közösségi oldalakra.

Ugyancsak népszerű az a szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók kedvenc internetes oldalaikkal is kiegészíthessék a Startlapon található válogatott linkeket és ezeket bárhonnan elérhessék. Tavaly nyári bevezetése óta több mint 110 ezren regisztráltak és mintegy 100 ezer címkével csoportosítva 405 ezer linket adtak hozzá saját Startlapjukhoz - áll a weboldal közleményében.

Tavaly közel félmillió felhasználót vonzó nyereményjátékok népszerűsítették a honlapot, ennek köszönhető az oldal márkaismertsége, amely a TGI Magyarország mérése alapján a portálok közötti legmagasabb, 57 százalék volt tavaly októberben.

A lendületet az újesztendő sem törte meg. Az egyedi látogatók száma január hetedikén, hétfőn 1 millió 103 ezer 16 fő volt a Webaudit adatai szerint.

A honlap iránti elégedettséget mutatja a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2007 októberében 1200 fő megkeresésével készült felmérése is, amelyből kiderült: azok a magyar internetezők, akik nyitólapot állítottak be internetböngészőjükben, legtöbben a Startlapról indulnak a világhálóra nap mint nap. A kutatás szerint az internetező felnőttek 94 százalékának van beállított nyitóoldala.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50