A Yahoo elkerülné a Microsoft általi felvásárlást - Google-segítséggel?

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 7. 18:47

A Yahoo vezetősége nem szívesen hajolna meg a Microsoft előtt, s ha tehetik, akkor visszautasítják a redmondi konszern ajánlatát.

A Microsoft múlt hét végén jelentette be hivatalosan is, hogy felvásárolnák a keresőpiac második legnagyobb szereplőjét, a Yahoo-t, a vállalatért 45 milliárd dollárt kínáltak részvényekben és készpénzben. Az internetes cég időt kért, hogy megfontolt döntést hozhasson, tehát nem utasították el az ajánlatot, ám igent sem mondtak arra. Jerry Yang, a Yahoo Inc. vezérigazgatójának egyik, a kollégáinak címzett levelében azonban az olvasható, hogy más alternatívákat is meg kell vizsgálniuk, hogy el tudják kerülni a szoftveróriás általi felvásárlást. "Az elmúlt napokban világossá vált számomra, hogy cégünk milyen sokat is jelent az embereknek" - írja az internetes cég első embere.

A napokban meglepő fordulatot vettek az események, amikor a Google kijelentette, hogy ellenzik a két vállalat fúzióját, annak elkerülése érdekében pedig hajlandóak volnának a Yahoo segítségére sietni. Az elképzelhetetlen, hogy a keresőóriás is ajánlatot tegyen a kisebbik konkurensre, ugyanis a versenyhivatalok nem engedélyeznék kettejük összeolvadását, ám a Google megpróbálná más módon támogatni a Yahoot, azaz vagy anyagi segítséget nyújtana, vagy kötne egy rendkívül előnyös reklámszerződést a Yahooval.  

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36