Négy Ms biztonsági frissítés jövő kedden - mind kritikus és mind az Office-hoz!

Milkovits Gábor, 2008. március 10. 22:00

A Microsoft négy biztonsági frissítést tervez kiadni jövő kedden, szokásos havi frissítőcsomagjában, ám meglepő módon mind a négyben az Office irodai programcsomag hibáit kijavító javítófoltok találhatók majd.

Biztonsági szakértők egybehangzó állítása szerint a rendszeres MS-javítófoltok történetében mindeddig példátlan, hogy az összes biztonsági frissítés az Office-hoz érkezzen, ráadásul mindegyik maximális veszélyességi fokozata kritikus legyen. A múlt havi 11 frissítéshez és 9 kritikus sebezhetőséget orvosoló javítófolthoz képest persze a mostani szám nem túl magas, ráadásul az Office-szal kapcsolatban nap, mint nap lehet újabb nyilvánosságra került biztonsági résekről olvasni. Ha pedig mennyiségileg nézzük, a februári 11 frissítésből éppen 4 az Office hibáit javította. 

Némileg meglepő módon az egyik kritikus javítás az Outlook levelező-kliens legújabb, Outlook 2007 verziójához érkezik. Az átfogó Office-frissítések általában eltérő mértékben érintik a programcsomag különböző verzióit; többnyire a legrégebbi támogatott változatra, az Office 2000-re nézve a legveszélyesebbek a hibák, köszönhetően annak, hogy a Microsoftnak sikerült fokozatosan biztonságosabbá tennie fájlformátumait. Részletes ismertető (angolul) a  http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms08-mar.mspx címen olvasható. A Microsoft arról szokásához híven biztonsági okokból nem közölt információt, hogy pontosan mely sebezhetőségek kerülnek kijavításra jövő kedden.

Kulcsszavak: Office security Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50