Ricoh: új multifunkciós gépek kis és nagy irodáknak

forrás Prim Online, 2008. március 25. 11:37

A Ricoh a közelmúltban mutatta be új Aficio multifunkciós készülékeit: míg az MP 2550/MP 2550B és MP 3350/MP 3350B gépek a kis és közepes munkacsoportoknak, addig az MP 4000/MP 4000B és MP 5000 MP/5000B berendezések a közepes és nagyobb munkacsoportoknak kínálnak ideális megoldást. Az alapkonfiguráció a másolás funkciót tartalmazza, de az eszközök opcionálisan nyomtatás és szkennelés funkciókkal is bővíthetők.

Megoldás minden dokumentumkezelési igényre

Akár alapszintű irodai másológépre, akár komplett többfunkciós képességekre van szükség, a Ricoh Aficio MP 2550/MP 3350 és az Aficio MP 4000/MP 5000 gépei teljes mértékben személyre szabhatók, így a rendszerek a vállalkozások igényeinek, illetve a jövőbeni, folyamatosan bővülő elvárásainak is megfelelnek. A gépek előnyei közé sorolható az egyszerű üzemeltetés, a nagyméretű LCD érintőképernyő, a sokféle nyomtatókonfiguráció és teljes testreszabhatóság, a különféle befejező egységek, továbbá a fejlett biztonsági funkciók. A továbbfejlesztett jellemzők (pl. a színes szkennelés vagy a színes WVGA érintőképernyő) biztosítják, hogy a Ricoh versenyképes megoldást kínáljon azoknak a szervezeteknek, amelyek fekete-fehér multifunkciós gépet keresnek.

A gépek sebessége 25-től 50 lap/percig terjed: az Aficio MP 2550/MP 3350 gépek nyomtatási sebessége 25/33 oldal percenként, míg az Aficio MP 4000/MP 5000 gépeknél ez az érték percenként 40/50 oldal, még kétoldalas nyomtatás esetén is. Az MP 4000/MP 5000 készülékek finiser opciói tartalmazzák a füzetkészítést, lyukasztást és tűzést is, így házon belül készíthetők el a professzionális dokumentumok. 3100 lapos papírkapacitásuk révén a rendszerek a nagyszabású nyomtatási és másolási feladatokkal is könnyen boldogulnak, a papírtálca feltöltését ezért ritkán igénylik. Mivel a papír vagy a festékpor kifogyása esetén azonnal riasztást küldenek, a felhasználó a hálózaton keresztül folyamatosan figyelemmel kísérheti üzemállapotukat.

Egyszerű és biztonságos üzemeltetés

A Ricoh termékeinek erőssége az egyszerű üzemeltetés és karbantartás, a fejlett biztonsági funkciók és a korszerű nyomtatási, szkennelési, valamint dokumentummegosztási képességek. Az Aficio MP 4000/MP 4000B és Aficio MP 5000/MP 5000B másolók könnyedén kiegészíthetők a Ricoh RPCS (Refined Printing Command Stream) nyomtatóegységével, egyszerű PCL (Printer Control Language) nyomtatóegységgel, vagy egy komplett nyomtató/szkenner egységgel. A felsoroltakon kívül a készülékekhez egy nagy sebességű faxmodul is kapható.

A felhasználó adatainak védelme érdekében az Aficio MP 2550/MP 3350 és MP 4000/MP 5000 gépek a legújabb biztonsági funkciókkal vannak felszerelve. Idetartoznak többek között a hitelesítési eljárások és a titkosítási funkciók. Az „adatvédelem felülírással” funkció – a munka befejezése után – véletlenszerű adatokkal felülírja az ideiglenes adatokat a merevlemez adatainak védelme érdekében. A másolásvédelmi egység pedig egy beágyazott mintával látja el a bizalmas nyomatokat, amelyek illetéktelen másolás esetén kiszürkülnek.

Állapotjelentés e-mailben


A szinte valamennyi hálózattal kompatibilis készülékek több kiegészítő lehetőséget is kínálnak, amelyek egyszerűsítik a munkafolyamatokat, valamint papír- és időtakarékosságot eredményeznek. A digitalizált fájlokat el lehet küldeni egy hálózati mappába, e-mail címre, sőt akár egy adott URL-re vagy FTP-re is. A bejövő faxokat a helyi hálózaton keresztül lehet szétosztani, vagy e-mail címre továbbítani, a kimenő faxokat pedig közvetlenül a felhasználó számítógépéről lehet elküldeni. A magas szintű menedzselési lehetőségek, mint például az állapotjelentés e-mailben, nagyban segítik a rendszergazdák munkáját.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50