Adobe Photoshop technológia ingyenesen

forrás Prim Online, 2008. március 27. 09:03

Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Photoshop Express, egy ingyenes gazdag internetes alkalmazás (Rich Internet Application – RIA) nyilvános bétaverzióját, amely mindenki számára biztosítja a digitális fotók tárolásának, rendezésének és megkapó effektusokkal való kiegészítésének lehetőségét.

A nyilvános béta fázisban az Adobe várja a Photoshop Express felhasználók visszajelzéseit a termék szolgáltatásaival és funkcióival kapcsolatban, amelyeket a jövőben tovább fejlesztenek. A Photoshop család legújabb tagja, a Photoshop Express az Adobe legjobb képszerkesztési technológiájának nagy részét kínálja egyszerű és elérhető módon az új online közönségnek. A Photoshop Express segítségével a felhasználók akár 2 GB területen tárolhatják a képeiket ingyenesen, szerkeszthetik a fotóikat és kreatív módon oszthatják meg azokat az interneten, például a Facebook és hasonló népszerű társadalmi hálózatokra való letöltéssel és feltöltéssel.

Egyszerű, szórakoztató és elérhető


A Photoshop Express segítségével a digitális fotók bármikor feltölthetők és rendezhetők, a szerkesztések során mindig megmarad az eredeti kép, és a képek bárhonnan, bármilyen webböngészőből megoszthatók. Néhány kattintással a Photoshop Express bárki számára lehetővé teszi a szokványos szerkesztési műveleteket, például – sok egyéb mellett – a vörösszem-effektus eltávolítását, a fekete-fehér képpé konvertálást, a kivágást és az átméretezést.
Semmilyen előképzettséget nem igényel azoknak a hatásoknak a használata, amelyekkel elkápráztathatja barátait vagy családját. Az egykattintásos megközelítéssel a Photoshop Express különböző trükköket tesz könnyen elérhetővé: például a Pop Color segítségével kiválasztható a képen található tárgyak bármelyike, eltüntethető a háttérkép, és a tárgy a színe megváltoztatásával kiemelhető a lapon. A vázlathatások alkalmazásával rajzokhoz hasonló hatású képek készíthetők a fotókból, a kép torzításával pedig művészi vagy komikus módon torzíthatók el a tárgyak vagy az arcvonások. Még a korlátozott fotószerkesztési képességekkel rendelkező felhasználók is könnyedén kiválasztják a nekik tetsző változatot a mintafotók közül, amelyek a hozzáadott hatás különböző változatainak látványát mutatják.  A Photoshop Express az alkalmazás elhagyása nélkül is számos kreatív megosztási lehetőséget kínál, például a fotók és diavetítések feltöltését és bemutatását egy Adobe által üzemeltetett saját online galériában vagy a fotók csatolását társadalmi hálózatok webhelyeire és személyes blogokba. A diavetítések pedig jobban néznek ki, mint eddig bármikor: az animációk átúsztatják és átrepítik a képernyőn a fotókat, és az interaktív élmény mellett egyedülálló bemutatási stílusokat biztosítanak.

Az Adobe Photoshop család


Az Adobe Photoshop CS3 és a Photoshop CS3 Extended a Photoshop termékcsalád szíve, amelyet számos, a különböző szintű felhasználók számára fejlesztett megoldás egészít ki annak érdekében, hogy a felhasználók a legjobbat hozhassák ki digitális képeikből. A Photoshop Lightroom a professzionális és komoly amatőr fotósok munkafolyamatában fellépő igényeket elégíti ki, a Photoshop Elements pedig a hobbi fotósoknak kínál izgalmas eszközöket és megosztási lehetőségeket.
A Photoshop Express az Adobe legújabb lépése abban a folyamatban, amelyben az új online közösségek számára kihasználhatóvá teszi a díjnyertes kreatív termékeinek alapjául szolgáló fejlett technológiát. 2007 elején az Adobe bejelentette az Adobe Premiere Express elérhetőségét is, amely online videoszerkesztőként és -keverőként például az MTV és a Photobucket partnerwebhelyeken férhető hozzá. Az Adobe Premiere Express a Premiere Elements, egy teljes asztali videoszerkesztő program funkcióira épül.

Ingyenes és már elérhető


Az Adobe Photoshop Express bétaverziója a http://www.photoshop.com/express webhelyen már most ingyenesen elérhető bármilyen webböngészőből. A Photoshop Express az Adobe ingyenes, nyílt forráskódú, RIA alkalmazások készítésére szolgáló Flex keretrendszerével készült. A Flex alkalmazások egységes és gazdag felhasználó élményt nyújtanak a különböző operációs rendszereken és a leggyakoribb böngészőkben, többek között a Firefox, az Internet Explorer és a Safari alkalmazásokban. Az Adobe Photoshop Express használatához csupán internetkapcsolat és a Flash Player 9 legfrissebb verziója szükséges. Az első fázisban a Photoshop Express csak az Egyesült Államok lakosai számára, angol nyelven érhető el. Az Egyesült Államok területén kívüli felhasználók lassabb működést tapasztalhatnak. A tervek szerint a jövőben a szoftver más nyelveken és más országokban is elérhetővé válik.

www.adobe.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50