Egérbe oltott asztali porszívó

Milkovits Gábor, 2008. április 10. 10:06

A japán Thanko egy furcsa többfunkciós számítógépes perifériával rukkolt elő, mégpedig egy olyan egérrel, amely beépített kisméretű porszívót is tartalmaz.

A Thanko hivatalos közleménye szerint az ötlet mögött az a nyilvánvaló tény áll, hogy az íróasztalok többnyire meglehetősen porosak, viszont hagyományos portörléssel történő takarításuk a rajtuk elhelyezett különféle tárgyak tömege miatt általában igencsak macerás. Nos, a porszívós egér ebben az esetben nyilvánvalóan mindig kéznél van akkor, ha valaki úgy érzi, az íróasztalán található pormennyiség meghaladja az általa elviselhető mértéket. Az egyébként USB csatlakoztatású optikai egérbe épített porszívó egy gombnyomással azonnal működésbe hozható, az egyetlen dolog, amire igazából figyelni kell az az, hogy a por befogadására szolgáló kis beépített dobozkát rendszeresen ki kell üríteni. A működéshez szükséges áramot a készülék az USB kábelen keresztül, a számítógépből nyeri.



A nem mindennapi készülék 1980 jenbe (kb. 3120 Ft) kerül, és egyelőre legalábbis csak Japánban kapható. A Thanko néhány éve egy fűtőszálas egérrel is előrukkolt már, olyanok kedvéért, akiknek fázik a kezük számítógép-használat közben (http://hirek.prim.hu/cikk/55792/).


 

Kulcsszavak: egér

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50