Elindult a Google programozási versenye

forrás Prim Online, 2008. június 24. 11:03

Hatévesen már Turing-gépet programoztál? C++-ban írod a bevásárlólistádat? Élvezed a bonyolult programozási problémák megoldását és a kihívásokat? Akkor vegyél részt a Google Code Jam-en!

A Google Code Jam egy – kifejezetten informatikusoknak és annak készülő diákoknak szóló - programozási verseny, ahol összetett algoritmikus feladatokat kell adott időn belül megoldani, szabadon választott programozási nyelven és fejlesztői környezetben.
A verseny ideje alatt, ami júliustól augusztusig tart, a résztvevők három online fordulón keresztül vetélkednek ellenfeleikkel a világ minden tájáról. A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytatja a versenyt saját régiójából – Ázsia, Ausztrália és Óceánia; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Észak- és Dél-Amerika – származó konkurenseivel. A száz legjobb induló pedig a Google főhadiszállásán, a kaliforniai Mountain View-ban mérkőzik meg egymással, november 14-én.

Aki szeretne részt venni a Google Code Jam-en, annak június 17. és július 17. között regisztrálnia kell a http://code.google.com/codejam/contest/registration oldalon – ezután megmutathatja, hogy milyen kreatív a programozás világában.

Minden forduló 3-6 algoritmikus feladatból áll. A verseny kezdetéig mindenki letölthet gyakorló feladatokat, amelyekkel felkészülhet a versenyre, időkorlát és tét nélkül.

A verseny fordulói:
·    Selejtező: A selejtezőben három problémát kell megoldani, július 17-én éjféltől másnap éjfélig. 
·    Online fordulók: Az online fordulók, amelyeknek a végén csak az ötszáz legjobb versenyző marad állva, három részből állnak.
·    Elődöntő: Az ötszáz legtöbb pontot összegyűjtő játékos vehet részt az elődöntőben, amely különböző Google irodákban fog zajlani. Egy adott régión belül minden irodában ugyanakkor és ugyanazon a problémán dolgoznak a versenyzők.
·    Döntő: A száz legjobb versenyzőt a Google meghívja mountain view-i központjába, ahol bebizonyíthatják, hogy melyikük a legrátermettebb.

A verseny összdíjazása több mint 80000 dollár. Ha szívesen beszélgetnél a versenyről más indulókkal, regisztrálj a google-code@googlegroups.com levelezőlistára.

Kulcsszavak: Google programozás verseny

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14