Nagy teljesítményű nyomtatócsalád a Ricohtól

forrás Prim Online, 2008. július 17. 14:46

A Ricoh bejelentette új A4-es nyomtatócsaládja - az Aficio SP 4100NL / SP 4100SF / SP 4110SF készülékek - piacra dobását. Az irodai rendszerek a nagy sebesség, a magas termelékenység és a felhasználóbarát működés mellett alacsony TCO-t (Total Cost of Ownership) kínálnak kis és közepes irodák vagy munkacsoportok számára.

Míg az Aficio SP 4100NL produktív és gazdaságos nyomtatást, addig az Aficio SP 4100SF és SP 4110SF másolással, faxolással és szkenneléssel teljes multifunkcionalitást kínál. Az első nyomtatott oldal kevesebb, mint 6,9 másodperc alatt készül el, percenkénti 31 oldalas nyomtatási sebességgel. A készülékek a 100 000-es havi csúcsterhelés mellett számos papírtípust is támogatnak, kezelésük pedig rendkívül egyszerű. Az Aficio SP 4100SF és SP 4110SF ugyanilyen sebesség mellett biztosítja a faxolást, melynek átviteli sebessége csupán 3 másodperc. A szkennelési sebesség színesben 12 kép, fekete fehérben pedig 25 kép percenként.

Irodai környezetben különösen hasznos a nyomtatócsalád széles körű papírkezelése. A készülékek maximális papírkapacitása 1600 lap, az intelligensen kidolgozott papírútnak köszönhető pedig a nyomtatás gyors és megbízható. A papírtálcák sokféle papírmérettel és akár 130 g/m˛-es papírvastagsággal is megbirkóznak. A kézi adagoló 162 g/m˛ papírsúlyig használható, a dedikált boríték-mód pedig biztosítja a borítékok gyűrődésmentes nyomtatását.

Az Aficio SP 4100-es család több biztonsági funkcióval is rendelkezik a bizalmas adatok védelmére. Az eszközök fel vannak szerelve többféle titkosítási móddal, jogosulatlan másolásvédelmi egységgel és adatfelülírási funkcióval is. Az újratervezett SmartDeviceMonitor és DesktopBinder biztosítja a nyomtatási munkák széles körű menedzselési lehetőségét.

Az LCD képernyő rendkívül egyszerű használatot, folyamatos működést és gyors karbantartást tesz lehetővé a felhasználók számára. Ha egy opció telepítésre kerül, a nyomtatómeghajtó automatikusan érzékeli és megjegyzi azt. Az egyéni papírméretek elnevezhetőek és eltárolhatóak. Számos nyomtatási típus, mint például a próbanyomtatás, tárolt nyomtatás, tárolás és nyomtatás egyszerűen és gyorsan elérhető.

A készülékek automatikusan energiatakarékos módra váltanak, ha nem használják őket. Ilyenkor a készülékek főegysége 6,5 W-ot, míg a komplett kiépítés kevesebb, mint 12,5 W-ot fogyaszt, ezért a készülékek egyszerre környezettudatosak és költséghatékonyak.

Kulcsszavak: Ricoh printer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55