A Siemens SHC leányvállalatát megvette az Arques

Kovács Attila, 2008. október 20. 18:34

A starnbergi székhelyű német Arques Industries AG megvásárolta a Siemens AG Home and Office Communications Devices GmbH & Co. KG (SHC) leányvállalatát. Az Európai Kartell Iroda jóváhagyása után a 2008. október 1-én cserélt gazdát az SHC.

A leányvállalat 19.8%-a továbbra is a Siemens tulajdonában van. „Az SHC a mi tulajdonunkban Gigaset Communications néven üzemel tovább,” mondta Michael Schumann, az Arques igazgatótanácsának elnöke. Az új vállalat neve a vezeték nélküli telefonok szinonimájának, a Gigasetnek, mint márkanévnek sikeres piaci pozícióját jelzi. Németországban minden második háztartásban Gigaset telefont használnak, Európában minden ötödik telefon Gigaset. A müncheni székhelyű Gigaset Communications Európa első számú vezeték nélküli telefon gyártója, és az egyik legnagyobb gyártó a szektorban. A telefonok mellett, a Gigaset termékportfolióját színesítik a Siemens-től átvett szélessávú és otthoni multimédiás eszközök.

Az SHC 2007-es éves bevétele megközelítőleg 790millió Euró volt, melynek kétharmadát a Gigaset telefonokból származó bevétel tette ki. A vállalat 2100 alkalmazottal globális piaci jelenlétre tett szert, 70 országban értékesíti termékeit. A legnagyobb telephely Bocholt-ban, Németországban található, ahol az ultra-modern üzemben összesen 1400 alkalmazott dolgozik. Az Arques bejelentette: a Gigaset Communications erős piaci pozíciójának kiterjesztése a cél. A vállalat a tervezett növekedést adott termékkategóriák fejlesztésével kívánja elérni, így újdonságokat jelentet majd meg olyan területeken, mint a VoIP. Az új termékek sikeres piaci bevezetését elősegítendő az Arques a következő két évben is a Siemens márkanevet használja termékei megjelöléseként.

Kulcsszavak: Siemens +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55