IMEC-Panasonic k+f együttműködés

forrás Prim Online, 2008. november 16. 10:15

Az IMEC nanoelektronikai kutatási központ és a Panasonic Corporation átfogó közös kutatási megállapodást írt alá a félvezetők (legfejlettebb CMOS technológiák), hálózatok, vezetéknélküli technológia és az orvosbiológia területén. A kutatásokat a Leuven-i (Belgium) létesítményben, illetve az IMEC kutatási egységében (Eindhoven, Hollandia) fogják végezni.

A Panasonic 2004. óta vesz részt központi partnerként az IMEC közös kutatási programjában, amely a legfejlettebb félvezető-technológiákkal foglalkozik, hogy felgyorsítsa a nyílt fejlesztéseket ezen a területen. A világ első, tömeggyártásban előállított "rendszer a chipben" megoldása 65nm-es és 45nm-es csíkszélességgel, mint például a Panasonic "Uniphier " fejlesztése, az IMEC-kel folytatott közös kutatás eredményeit alkalmazza. Most az IMEC legtöbb kutatási területére kiterjedő, átfogó közös kutatási program azzal fogja kezdetét venni, hogy az együttműködést a fejlett félvezető-feldolgozási technológiáról kiterjesztik a félvezetők alkalmazási területeire.
Az IMEC területén 2008 decemberében létrehozandó Panasonic IMEC Központ k+f tevékenységet fog folytatni a hálózati technológiák, így például a dinamikusan újrakonfigurálható, szoftveres rádió (SDR), az egészségügyi és életmód-megfigyelésnél alkalmazható ultra-alacsony energiafogyasztású vezetéknélküli kommunikációs technológia és az orvosbiológiai technológia (pl. következő generációs bioszenzorok) területén.

Kulcsszavak: Panasonic k+f kutatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50