Innovációs díjat nyert az LG kameratelefonja és Blu-ray termékei

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 27. 08:37

Az LG több CEA díjat gyűjtött be többek között Schneider-Kreuznach optikás, beépített arcfelismerő technológiával rendelkező kameratelefonjával, Blu-ray lejátszójával és rendszerével a vizuális megjelenítés, videoeszközök és mobil kategóriákban.

A Consumer Electronics Association (CEA) 14 CES 2009 Innovációs Díjjal ismerte el az LG Electronics termékeit a formatervezés és technológia terén, többek között a legjobb fejlesztésnek járó CES 2009 díj odaítélésével a mobil-kommunikáció és a háztartási elektronikai eszközök kategóriájában. A CES Innovációs Díjakat évente az iparág elismert tervezőiből, mérnökeiből, valamint neves újságírókból álló testület ítéli oda, akik olyan szempontok szerint értékelik a benevezett termékeket, mint a felhasználóknak biztosított érték, az esztétikus megjelenés, az újító formatervezés, a minőség, és a minőségi életmódhoz való hozzájárulás. A CEA által támogatott, illetve az amerikai formatervezőket tömörítő Industrial Designers Society of America (Amerikai Ipari Formatervezők Szövetsége) által jóváhagyott CES Innovációs Díjak a technológiai újításokra hívják fel a figyelmet. Az LG Electronics éles versenyben, hét kategóriában kapott elismerést: a vizuális megjelenítő eszközök, video-kiegészítők, házimozi rendszerek, mobil-kommunikáció, háztartási elektronikai eszközök, számítástechnikai kiegészítők, illetve audiotartozékok versenyében.

Vizuális megjelenítő eszközök kategória
·    LCD kijelző (55LHX) – Az LG 55 inches, 1080p LCD HDTV az ultra-vékony megjelenést (24 mm-es) a LED-háttérvilágítás kiváló teljesítményével ötvözi.
·    Triple-View Monitor (M4714V) – A digitális médiafelület alkalmazásokhoz ideális LG Triple View 47 inches kijelzője három különböző kép megtekintését teszi lehetővé a fogyasztók számára Full HD (1080p) felbontásban, attól függően, hogy milyen szögből nézik a monitort.

Videoeszközök kategória

·    BD300 Blu-ray lejátszó (BD300) – Az LG BD300 a világ első Blu-ray lejátszója, amely az internetes DVD kölcsönzők (Netflix) által kínált filmek és sorozatok azonnali lejátszására képes, és ezzel új típusú hozzáférést biztosít a lemez-, illetve hálózat-alapú otthoni szórakozáshoz.

Házimozi-rendszer kategória
·    Blu-ray házimozi-rendszer (LHT974) – Az LG LHT974 olyan házimozirendszer, amely a vásárlók számára kényelmes hozzáférést biztosít számos tartalomforráshoz, többek között Blu-ray lemezekhez, BD-Live tartalmakhoz, valamint az internetes DVD kölcsönzők (Netflix) tartalmaihoz.

Mobil kommunikáció kategória

·    LG Dare (VX9700) – A 3,2 megapixeles kamerával, illetve Schneider-Kreuznach optikával felszerelt LG Dare kiemelkedő képminőséget és páratlan fényképszerkesztő lehetőségeket biztosít. 3 inches érintőképernyője kézírás-felismerővel is rendelkezik, illetve visszajelzést ad az érintésekről. (A legjobb fejlesztés kategóriában is díjazott.)
·    LG napelemes Headset (HFB-500) – A napenergiával működő LG HFB-500 Headset sokoldalú és egyszerűen használható. Ez a környezetbarát eszköz két napsütéses óra után egy óra beszélgetési időt tesz lehetővé.
·    LG Vu (CU920) – Az LG Vu egy esztétikus küllemű, elegáns fekete fényű érintőképernyős mobiltelefon. Multimédiás lehetőségei, például a televíziós műsorok élő követése, érdekessé teszik a technológia iránt fogékony felhasználók számára.
·    LG Invision (CB630) – Az Egyesült Államokban az LG Invision a legkisebb, mobil televíziózásra alkalmas telefon. A vonzó árú és  könnyű a televíziós műsorok egyszerű megtekintését a legújabb technológiákkal ötvözi.

Számítástechnikai kiegészítők kategória

·    Hálózati adattároló Blu-ray íróval (N4B1 NAS) – Az LG N4B1 hálózati adattároló számos integrált adatkezelő és tárolási megoldást biztosít, akár közvetlenül egy hálózathoz, akár az interneten keresztül kapcsolódik.

Kulcsszavak: LG LG Electronics k+f

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59