Teljes web-alapú MS Office jövőre

Milkovits Gábor, 2008. december 8. 20:43

A Microsoft azt ígéri, hogy a jövő évtől az Office gyűjtőnév alatt szereplő összes irodai produktív szoftverének közreadja web-alapú verzióját, mind reklámokból fenntartott, mind pedig fizetős konstrukcióban.

Minderről Stephen Elop, a Microsoft vállalati üzletágának elnöke nyilatkozott a Reuters-nek. Elop egyik legfontosabb feladata jelenleg az, hogy bevezesse a céget a webes szolgáltatásként működő szoftverek piacára, amelyet olyan cégek uralnak most, mint a Google vagy a Cisco. A terület a MS-vezető szerint különösen fontossá vált a mostani válságos helyzetben, az ilyen megoldásokkal ugyanis a vállalatok spórolhatnak a saját szerverek és adattároló rendszerek költségein. A terv része a Microsoft „cloud computing” kezdeményezésének, amely hosszú távon azt célozza, hogy a felhasználók szinte csupasz munkaállomásokat használjanak, míg az alkalmazások a világhálóra kapcsolt szolgáltatói szervereken fussanak.



Elop kifejtette, hogy a tervezett online termékskálán az Office szoftvereknek a lehető legkülönbözőbb verziói szerepelnek, a teljesen fapados, reklámokból fenntartott ingyenes programoktól a céges licencen keresztül elérhető változatokon át az előfizetéses alkalmazásokig. Sietett azt is hozzátenni, hogy szerinte a legegyszerűbb internet-alapú programcsomag is felülmúlja majd a Google Apps képességeit, illetve lehetővé teszi majd az Office tartalmak veszteségmentes mozgatását a webes környezetbe be és onnan ki. Az illetékes ennél konkrétabb részletekkel egyelőre nem szolgált, a kibocsátási időpontokkal kapcsolatban pedig csupán annyit mondott, hogy 2009-ben komoly előrehaladásra lehet számítani a területen.

Kulcsszavak: Microsoft office Office

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55