Windows 7 lesz, ZunePhone nem lesz a CES-en

Milkovits Gábor, 2008. december 11. 11:50

A Cnet értesülései szerint Steve Ballmer Microsoft-vezér a januári CES kiállításon megtartandó nyitóbeszédében elsősorban a Windows 7 operációs rendszerről fog beszélni, Zune/mobiltelefon hibrid ugyanakkor nem szerepel a repertoárban.

Tulajdonképpen az Apple iPhone megjelenése óta folyamatosan röppennek fel hírek arról, hogy a készülék mintájára a Microsoft egy a Zune zenelejátszót magába foglaló mobiltelefont tervez. A szoftvercég ugyanakkor szintén folyamatosan cáfol, azzal kiegészítve, hogy a Zune-hoz kapcsolódó online szolgáltatásokat (zene, videók és játékok) elérhetővé kívánja tenni az arra alkalmas Windows Mobile rendszerű telefonokon. Erről, illetve a bevezetés menetrendjéről a Cnet hírforrása szerint Ballmer részletekkel is szolgál majd a CES-en, mint ahogy az Xbox 360-ról is, amihez állítólag új játékfejlesztő partnereket fognak bejelenteni.

Ami a Windows 7-et illeti, Ballmer ezúttal nem a szoftverfejlesztők szempontjából fogja ismertetni a rendszer tulajdonságait, ahogyan Ray Ozzie tette a novemberi PDC konferencián, hanem felhasználói perspektívából. Ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy az általánosságokon felül végre valóban megtudhatjuk majd, miben nyújt többet az új szoftver a Vistánál, mind funkcionális, mind pedig praktikus szempontból. Emellett állítólag szó lesz azokról a hosszú távú tervekről is, amelyek azt célozzák, hogy a Windows a PC-n túl a világhálón („cloud computing”) és a mobilkészülékek világában is meghatározó platform legyen. A 2009-es CES fogyasztói elektronikai kiállításra január 8-11 között kerül majd sor Las Vegas-ban.

Kulcsszavak: Microsoft Windows 7 CES

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50