Minden második internetező vásárol online boltban karácsonyi ajándékot

forrás Prim Online, 2008. december 15. 20:09

A D-Link és a Millward Brown ünnepi felmérése a hazai online vásárlás előretörését mutatja az idei karácsony előtti időszakban: a magyar internetezők 52%-a vásárolt vagy tervez vásárlást karácsonyra online boltban. A legnépszerűbb helyek a hazai webáruházak, a legkeresettebb ajándékok a könyvek, mozifilmek és elektronikai cikkek. Az átlagköltés a vásárlók nagy részénél meglepően magas.

A Millward Brown által végzett felmérés szerint az internetezők 52%-a vásárolt vagy fog vásárolni karácsonyi ajándékot az idei ünnepre. Ez az arány magasabb a Nyugat- és Közép-Magyarországon élőknél, és ami a legérdekesebb, hogy a középkorúak körében a legnépszerűbb az ajándékok online beszerzése. Azok között, akik online szerzik be a karácsonyi ajándékokat, a legnépszerűbbek a hazai webáruházak. A vásárlók 39%-a választja az aukciós oldalakat (Tesz-Vesz, Vatera), és ott a magyar eladókat. Meglepő, hogy az online vásárló férfiak fele vásárol ezeken az aukciós oldalakon, míg a nőknek a harmada sem. A külföldi webáruházak és aukciós oldalak csupán 8 és 5%-os aránnyal szerepelnek.

Az online boltokban vásárolt slágerajándékok közé tartoznak a könyvek és a mozifilmek, melyeket a vásárlók 54%-a választ szeretteinek. 31%-uk lepi meg családtagjait hardverrel vagy szoftverrel, játékokat a vásárlók 26%-a szerez be online boltból. Egyformán népszerűek a ruhaneműk, kozmetikumok, zenei CD-k. Ezek az ajándékok 21%-os arányt képviselnek. Szerepelnek még az online vásárolt ajándékok között háztartási eszközök, digitális kamerák, sporteszközök, MP3 és MP4 lejátszók.

A karácsonyi ajándékot online áruházban vásárlók 51%-a 7000 és 20 000Ft közötti összeget költ el webáruházban vagy aukciós oldalakon. Nem meglepő, hogy az aktív keresők többet költenek, mint a gazdaságilag inaktív vásárlók, és ebben az esetben is igaz, hogy az ország középső és nyugati felén élők többet költenek. A megkérdezettek 3%-a csupán 3600Ft-ot vagy az alatti összeget költ el online karácsonyi ajándékra, és szintén 3% az aránya azoknak, akik 68 000Ft feletti összeget szánnak webáruházban vásárolt ajándékra.

  • A D-Link 500 fős minta segítségével kutatta az internetezők karácsonyi ajándékvásárlását online áruházakban. A megkérdezettek a 14 és 69 év közötti korosztályból kerültek ki, és lakóhely szerint is kategorizálták a válaszokat.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59