Full HD 1 terás online médialejátszó

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 21. 18:36

Akik nem akarják a PC ventilátorát hallgatni filmnézés közben, elegük van abból, hogy szaggat a nagyfelbontású kép a PC-n, LCD TV-n néznék a HD mozit a hálószobában, és végre ki akarják használni a HDMI adta lehetőséget a házimozin, érdekesnek találhatják az akár 1 terás merevlemezzel, hálózatkezeléssel és torrent klienssel ellátott készüléket.

Az Elektron EHP-606 MINI egy High Definition Network Media Player, ami így semmi érdekeset sem mond senkinek. Ahhoz is már kicsit jobban kell érdeklődni a HD média világa iránt, hogy a Sigma SMP835c név ismerősen csengjen, pedig ez az egyik legerősebb média processzor, tudásából két fontos tényezőt emelhetünk ki. Az egyik, hogy a Full HD-s filmeket is szaggatásmentesen képes lejátszani, ami az erősebb PC-ken sem sikerül mindig. A másik, hogy manapság rengeteg termékre ráírják, hogy Full HD. Ez számos esetben csak vakítás, illetve pár éve a Full HD a 720p volt, majd ezután jött a 1080i, ami sokunkat megtévesztett már. De mostanság a Full HD az a valós 1080p-s felbontás, ami rendben van egy blue-ray lejátszónál, de egy média player-től már igazi kuriózum. Az EHP-606 processzora tudja az interneten fellelhető valamennyi fontosabb formátumot, a TS/AVI-t, az MPEG-2-t és MPEG-4-et, a legújabb H.264/VC1-et, és a Matroska, azaz MKV formátumot, mindezt opcionális, akár 1 terrás SATA merevlemez kíséretében.

A MKV-ban kódolt képet és a hangot teljes mértékben élvezhetjük a HDMI csatlakozás révén. A TrueHD 7.1-es hanghoz egy HDMI-s erősítő is kell. Akinek ez nincs, annak “be kell érnie” a Dolby Digital 5.1-es hanggal, az ilyen erősítőkhöz az RCA és a Component/Composit kimeneteket használhatjuk, a képet azonban továbbra is a HDMI-n keresztül küldjük a TV-re. A HDMI 1.3-n kívül szabványos VGA kimenete is van a lejátszónak, a két kimenetről egyszerre vehető le a kép. A VGA csatlakozóval bármilyen TFT monitorral is használhatjuk a média player-ünket. Továbbá a DVD lejátszóknál már megszokott, összes szabványos csatlakozó rendelkezésünkre áll: Component, Composit, RCA és S/PDIF. A filmek, az EHP-606-osra való feltöltésére többféle módszer is van. Az USB-s kapcsolat akkor kézenfekvő, ha a lejátszó a PC közelében van. Ha van otthon kiépített vezetékes hálózat, akkor a lejátszón levő multimédiás tartalmakat megoszthatjuk a hálózaton, mintha egy NAS egységünk lenne. Ekkor a hálózat tagjai egyrészről elérik a lejátszón levő multimédiás tartalmakat, másrészről biztonsági mentéseket készíthetnek rá, vagy éppen rátölthetnek. Az EHP-606 két internetes forrást is használni tud a multimédiás állományok letöltésére, a BitTorrentet és a Usenetet, így kikapcsolhatjuk a PC-t.

Kulcsszavak: médialejátszó

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36