A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

forrás: Prím Online, 2024. május 14. 13:17

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

• A Continental négyévszakos gumiabroncsa hat versenytársával szemben győzedelmeskedett

• Az AllSeasonContact 2 rendelkezett a legkisebb kopással a teszt során

• A független szakportál szerkesztői szerint: „Az új Continental AllSeasonContact 2 abroncs mindenben jól teljesített”

 

Az abroncs a Continental többszörösen díjnyertes AllSeasonContact termékcsaládjának legújabb tagja, valamint a Continental eddigi legfejlettebb technológiájú, egész évben használható autógumija. Minden időjárási helyzetben a lehető legjobb vezethetőséget, jobb üzemanyag-hatékonyságot, fokozott biztonságot és nagyobb vezetési élményt kínál - tökéletes választás minden hajtástípusú járműhöz. 

 

A tesztelés során az AllSeasonContact 2 számos területen erősnek bizonyult, ideértve a száraz és vizes úton való kezelhetőséget, a havon tapadást és az alacsony gördülési ellenállást is. Az AllSeasonContact 2 különösen a kopási kategóriában ért el kiemelkedő eredményeket: a legalacsonyabb kopást biztosítja, így 1000 km-re vetítve a legköltséghatékonyabb abroncsnak bizonyult. 

 

 

Jonathan Benson, a Tyre Reviews munkatársa így nyilatkozott: „Az új Continental AllSeasonContact 2 abroncs mindenben jól teljesített: a legkevésbé kopott, alacsony volt a gördülési ellenállása, kitűnő havas tapadással rendelkezett, valamint vizes úton és jégen is ez a modell volt a legjobb.” 

 

Az abroncs kiváló teljesítménye a futófelület mintázatának és keverékének innovatív módosításainak, valamint a gyártás során alkalmazott újszerű anyagoknak köszönhető. A modell elődjéhez képest ez a gördülési ellenállás 6%-os csökkenéséhez és a futásteljesítmény 15%-os növekedéséhez vezetett anélkül, hogy az a biztonság rovására ment volna.

 

Peter Robb, a Continental marketingigazgatója elmondta: „Az AllSeasonContact sikere után nagyszerű látni, hogy az AllSeasonContact 2 már rögtön díjakat gyűjt. A folyamatos tesztgyőzelmek bizonyítják, hogy milyen kemény munka folyik a gumiabroncsok fejlesztésében.”

 

Az AllSeasonContact 2 15 és 21 coll közötti méretben kapható. Elektromos és hagyományos belsőégésű motoros autókhoz, valamint SUV-okhoz egyaránt alkalmas, oldalfalán pedig speciális EV-kompatibilis logó található.

 

A teljes Tyre Reviews 2024 négyévszakos gumiteszt itt érhető el.

Kulcsszavak: Continental gumiabroncs

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Az LG fejlett autós platformjával érkezik a Kia legújabb elektromos járműve

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 12:53

Airbnb helyett autóbérlés: pénzkereseti lehetőségek az autóddal

A használtautó-piac évek óta nehéz helyzetben van, a használt gépjárművek egyre drágábbak, ráadásul csökken a választék belőlük és nő a várakozási idő rájuk. Az új gépjárművek, különösen az elektromos autók vásárlásakor pedig pár év alatt többmilliós értékcsökkenéssel kell számolniuk a vevőknek. Érthető, hogy élénkül a kereslet a bérautók iránt. 

2024. június 3. 11:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47