Haldoklik az LCD-piac

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 27. 08:16

Komoly visszaesés várható az LCD-piacon ebben a hónapban, ám a jövő évre vonatkozó prognózisok sem túl bíztatóak.

A kis és közepes nagyságú gyártók a decemberi hónapra 20-30%-os bevételkieséssel számolnak a tavalyi esztendő ugyanezen időszakához képest, s mindezért az egyre súlyosbodó gazdasági helyzet okolható. A DisplaySearch jövő évre vonatkozó előrejelzésében azonban szintén negatív számokat lehet olvasni, a piackutató 2009-re átlagosan 16%-os visszaesést jósol, ami azt jelenti, hogy a gyártók forgalma 64 milliárd dollárra fog csökkenni. Éppen ezért a szakértők úgy vélik, hogy 2009 a folyadékkristályos panelek gyártói számára a leggyengébb év lesz. Igaz ugyan, hogy a fogyasztók érdeklődése némileg megcsappant, de nem ez a fő oka a forgalom-visszaesésnek, a gyártók számára egyre nagyobb terhet jelent a folyamatos árzuhanás. A szakma legnagyobbjai már érzik a válság szelét, ezért például a Sony nyolc ezer alkalmazott elbocsátására készül, hogy csökkentse kiadásait.
Meglehet, nehéz év elé néz az LCD-szektor, a DisplaySearch azonban bizakodó a 2010-es esztendőt illetően, amikorra 70 milliárdos forgalmat prognosztizál.

Kulcsszavak: LCD trend

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új eszközt kínál az épületek dekarbonizációjához a Schneider Electric

Több millió dolláros megtakarítás, az energiahatékonysági és szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó beruházások megtérülésének még pontosabb kiszámítása az épületek felújítása során – többek között ezt kínálja a Schneider Electric új megoldása. A „Building Decarbonization Calculator” elkészítéséhez közel félmillió épület adatait használták fel. 

2024. szeptember 28. 16:59

Az európaiak csupán 15%-a tudja, hogyan fordíthatja az AI-t a mindennapi élet javára

A Samsung legfrissebb kutatása* rámutat, hogy az európaiaknak csak töredéke érzi magát biztosnak abban, hogy képes használni az AI-t a mindennapokban. A tíz európai országban, több mint 11 000 résztvevő megkérdezésével végzett felmérés szerint a válaszadók több mint fele szeretné, ha az AI egyszerűsítené az életét (53%), fokozná a szórakozási lehetőségeket és javítaná az életminőséget: a takarítás és az időmegtakarítás a prioritások közé tartozik. A válaszadók 42 százaléka örülne, ha az AI segítené az intelligens otthoni eszközök hatékony összekapcsolódását.

2024. szeptember 28. 15:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10