Ingyenes flash biztonsági rés ellenőrző program

forrás Prim Online, 2009. március 26. 14:03

A HP egy ingyenes programot jelentett be, amely segít a flash fejlesztőknek megvédeni az általuk üzemeltetett honlapokat a hekkerek támadásaitól. A HP SWFScan nevű alkalmazás ingyenesen letölthető a vállalat honlapjáról.

A vállalatok egyre inkább törekszenek a nagyobb böngészési élményt biztosító honlapok fejlesztésére és mind gyakrabban alkalmaznak Web 2.0-ás megoldásokat. Az új honlapok többsége már az Adobe Flash platformjára épül, amely alkalmazás az internetkapcsolattal rendelkező számítógépek több mint 98%-án megtalálható, így létfontosságú a flash biztonságos működtetése.

A HP SWFScan lehetővé teszi a flash programozók számára, hogy több biztonsági kódot építsenek be anélkül, hogy biztonsági szakemberré kellene válniuk. A program elsőként nyújt segítséget a flashben fejlesztett alkalmazások kibontásához, s működésüket megértve segít felfedni a felszín alatt futó kódok sebezhetőségét, mivel ezek a hagyományos dinamikus módszerekkel nem észrevehetőek.

A HP SWFScan ellenőrzi azokat a biztonsági réseket, amelyeken keresztül a hekkerek információkhoz juthatnak hozzá. A folyamat során az SWFScan megvizsgálja a bizalmas adatok védettségét, illetve a cross-site kódfuttatást, a cross-domain jogosultság emelést és az ellenőrizetlen felhasználói bevitelt. Ellenőrzés után a program megjelöli a sérülékenységet a forráskódban és javaslatot tesz a probléma megoldására, egyúttal megvizsgálja, hogy az alkalmazott kódok megfelelnek-e a biztonsági javaslatoknak és előírásoknak.

A HP SWFScan ingyenesen elérhető a www.hp.com/go/swfscan weblapon.

Kulcsszavak: HPQ flash security hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36