Az eBay-en árul a GM

Milkovits Gábor, 2009. július 12. 10:16

A nemrégiben csődöt jelentő General Motors autógyártó új értékesítési csatornákat keresve úgy döntött, hogy a jövőben az eBay internetes aukciós portálon is árusítani fog gépkocsikat.

A detroiti cég hivatalos közleményben jelentette be, hogy az autók közvetlen internetes eladási lehetőségének megteremtésén dolgozik az eBay-el. Az online aukciós cég megerősítette a tárgyalások hírét, hozzátéve, hogy azok egyelőre még nem zárultak le. Fritz Henderson, a GM vezérigazgatója a sajtónak elmondta, hogy céljuk az eddigieknél változatosabb, egyszerűbb és közvetlenebb autóvásárlási lehetőségek megteremtése.

Henderson szerint az eBay-es autó-értékesítést első körben Kaliforniában indítanák be, kísérleti jelleggel. A kocsikra ugyanúgy lehetne majd licitálni, mint bármely más termékre az oldalon, illetve előre meghatározott villámáron is elvihetők lennének a gépjárművek. A GM a csődeljárást követően éppen egy nagyszabású szerkezetátalakítási program kezdetén van és nyilvánvalóan minden lehetőséget igyekszik megragadni az eladások feltornászása érdekében.
 

Kulcsszavak: GM autószolg onlineszolg eBay

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50