Mobil Xbox platformon dolgozik a Microsoft

Milkovits Gábor, 2009. július 21. 18:30

Shane Kim, a Microsoft alelnöke egy sajtóinterjúban arról beszélt, hogy cége a jövőben saját mobilkészülékes videójáték-platformmal készül előállni, éppen csak az nem eldöntött, hogy milyen hardverhez.

Kim a Kikizo nevű, játékokkal foglalkozó portálnak adott interjújában kifejtette, hogy már régóta terveznek egy mobil Xbox élményt, mostanáig azonban fontosabbnak bizonyultak az olyan jellegű fejlesztések, mint például a teljesen új, testmozgás-érzékelős kezelőfelülettel kísérletező Natal projekt. A mobilplatform-fejlesztéseknél Kim szerint még sok a nyitott kérdés: a Microsoft még nem döntötte el, hogy hordozható Xbox gépet, saját Xbox-mobiletelefont, vagy esetleg egy a Windows Mobile rendszeren futó, csak szoftveres Xbox megoldást részesít-e előnyben.

A fenti megoldások mindegyike sikerrel kecsegtet: előbbire jó példa a Nintendo DS, a mobiltelefonnal kombinált verzióra pedig akár az Apple iPhone, amelyen a játékok eddig igen sikeresnek bizonyultak. Egyes újságírók a hordozható Xbox-ot rögtön a nemsokára debütáló Zune HD-ből kiindulva képzelik el, a Microsoft azonban nem erősítette meg, hogy az új Zune egyfajta előtanulmány lenne egy későbbi játékalapú mobilkészülékhez.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50