Keresés-összehasonlító eszköz a Google-tól

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 21. 09:15

A Google egy olyan új szoftveres eszközt kínál, elsősorban vállalati ügyfeleinek, amelynek révén összevethetők a Google és az adott cég hardveres keresőinek, vagy éppen a Google és más tetszőleges webes keresőprogramoknak a találatai.

A „Side by side” nevű alkalmazás elsődleges célja nyilvánvalóan az, hogy népszerűsítse a cégek körében a Google hardveres belső adatbázis-keresőit, a Google Search Appliance-et és a Google Mini-t. A megoldás egymás mellé helyezve jeleníti meg a kiválasztott Google-alkalmazás és az egyéb kereső találatait. Emellett azonban messzebbre mutató tervei is vannak vele a társaságnak: olyan összekötő funkcióval szeretnék felruházni a szoftvert, amely lehetővé teszi, hogy a céges alkalmazottak egyszerre több adatbázisból, valamint az internetről szerzett keresési információkat szinkronizálhassanak egymással, illetve a különféle forrásokból származó találatok egyetlen találati listán jelenjenek meg. Konkrét terv, hogy a kereső-kiegészítővel indexelhetők legyenek a Salesforce.com online ügyfélkapcsolati rendszeren tárolt adatok is.

A Side by side kipróbálásra a http://www.google.com/enterprise/labs/ címről tölthető le, egyelőre angol nyelvű verzióban. Az egyelőre kísérleti szoftver jól példázza a Google azon törekvését, hogy a jövőben egy olyan átfogó keresőprogramot kínáljon ügyfeleinek, amely eltörli a határt a különféle típusú és forrású információk között.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14