HSPA-technológia: 84 Mbps sebességű világrekord az Ericssontól

Kovács Attila, 2010. február 8. 18:55

Az intelligens telefonok, laptopok és egyéb készülékek használatának köszönhetően a mobilhálózatokban tovább folytatódik az adatforgalom gyors növekedése.

Napjainkra elengedhetetlenné vált a vezeték nélküli hozzáférés az adatátviteli szolgáltatásokhoz és az internethez. Az Ericsson egyik fő attrakciója a küszöbön álló Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) a 84 Mbps sebességű HSPA-technológia bemutatása a világon első alkalommal. Ugyan ezen az eseményen tavaly az Ericsson a világ első 42 Mbps sebességű HSPA-demóját mutatta be, amely mára már kereskedelmi forgalomban van, és világszerte számos hálózatüzemeltetőnél van folyamatban a bevezetése. Szintén az Ericsson mutatott be elsőként 56 Mbps sebességű megoldást is, 2009-ben a las vegas-i CTIA rendezvényen.

Marie Westrin, az Ericsson rádiótechnológiai fejlesztéséért felelős vezetője így kommentált: „Szenvedélyünk az újítás és az innováció, és ez az oka annak, hogy évről évre ilyen mérföldköveket érünk el az iparág történetében. Az hajt bennünket előre, hogy kielégíthessük ügyfeleinknek azon igényét, hogy útközben is rendelkezésükre álljanak a közösségi hálózatok, on-line játékok és videokonferenciák, hogy csak néhány szolgáltatást említsek.” 

A 84Mbit bemutatójára Barcelonában, az Ericsson kiállítási területén kerül sor a 6. csarnokban (La Fira) a február 15. és 18. között megrendezendő GSMA Mobil Világkongresszuson.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50