200 millió eurós vadonatúj hálózatot épít hazánkban a Telenor

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 28. 18:07

Mintegy 300 szakember közel 2 éven át dolgozik Magyarország legújabb hálózatának kiépítésén.

A Telenor Csoport magyar leányvállalata, a Telenor Magyarország elindította hazánk legkiterjedtebb hálózatfejlesztési projektjét. Magyarország legújabb, jövőbiztos, LTE-képes hálózata, amelyet teljes egészében 2012-re állítanak üzembe, folyamatosan javuló felhasználói élményhez juttatja az előfizetőket, és ezzel párhuzamosan támogatja a további előnyöket nyújtó, jövőbeni fejlesztéseket is.

A listaáron 200 millió euró értékű projekt lebonyolításában mintegy 300 szakember vesz részt, akik közel 2 éven át dolgoznak majd a 6000 bázisállomás (BTS) cseréjén. Ez lesz minden idők legnagyobb hálózatfejlesztési projektje Magyarországon, amely innovatív, hatékonyabban üzemeltethető és gyakorlatilag kapacitás-korlátok nélküli hálózatot eredményez.

A Telenor mintegy 150 munkatársa dolgozik majd fő- vagy részmunkaidőben a projekten, és a ZTE is ugyanennyi szakembert delegál a feladatra. A projekt zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a ZTE kollégái is a Telenor Házban kaptak helyet. A közel 2 éves projekt hálózatfelméréssel kezdődött, amit a rádiós hálózat (RAN), a csomagkapcsolt és a vonalkapcsolt (PS és CS) alaphálózat teljes cseréje, majd pedig egy új hangposta-rendszer bevezetése követ. Összesen 6000 bázisállomás cseréjére kerül majd sor.

„Lényeges, hogy a következő generációs mobil szélessávú szolgáltatást, az LTE-t csak bizonyos szabályozói előírások teljesítése esetén lehet nyújtani. A kormánytól azt várjuk, hogy tegye lehetővé a legújabb technológiák bevezetését Magyarországon, mivel szilárd meggyőződésünk, hogy a mobilinternet a jövő útja az ország gazdasági felemelkedéséhez” – mutatott rá Koller György a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

A tervek szerint a hálózati felmérés eredményeképpen ésszerűsíteni is fogják a Telenor meglévő hálózatát, tehát változni fog például a bázisállomások száma. A jobb bel- és kültéri szolgáltatásminőségnek köszönhetően egyes bázisállomások teljesen feleslegessé válhatnak, vagy más bázisállomásokkal vonhatják össze őket. A Telenor ezért meghirdette állomáspályázati projektjének következő szakaszát, amelyben a jelentkezők potenciális üzemeltetési helyszíneket ajánlhatnak fel a Telenor bázisállomásai számára, és ezzel akár 15 éven át adómentes jövedelemre tehetnek szert.

 

Kulcsszavak: UMTS Telenor-hu Telenor

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50